Business & Finance Τετάρτη 22/02/2023, 14:35
ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Κοντά σε υψηλά δεκαετίας οι αποδόσεις του ευρώ – Το βλέμμα στη Fed

Ομόλογα: Κοντά σε υψηλά δεκαετίας οι αποδόσεις του ευρώ – Το βλέμμα στη Fed

Κοντά σε υψηλό δεκαετίας κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης ενόψει της δημοσίευσης των πρακτικών της Fed, όπου αναμένεται να φανεί διάθεση για περαιτέρω σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής.

Ενόσω τα πρόσφατα στοιχεία από ΗΠΑ και Ευρωζώνη δείχνουν σταθερότητα και οι προοπτικές ανάπτυξης της Κίνας είναι ισχυρότερες από το προσδοκώμενο, οι κεντρικές τράπεζες έχουν επιδοθεί στη μάχη εναντίον του πληθωρισμού, η οποία κατά τους επενδυτές αναμένεται πως δεν θα είναι και τόσο σύντομη. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι «σφιχτή», ενώ οι πιέσεις στις τιμές εξακολουθούν να είναι έντονες.

Ειδικότερα, όπως έχει αναφέρει η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η τράπεζα παρακολουθεί την αύξηση των μισθών «πολύ, πολύ στενά», καθώς δέχονται πιέσεις από την αύξηση των τιμών.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς αν και υποχωρεί ανέρχεται στο 2,522%, κοντά στο υψηλό που σημείωσε στις αρχές Ιανουαρίου και στο υψηλότερο από τον Αύγουστο του 2011. 

Στα διετή γερμανικά, τα οποία θεωρούνται πιο ευαίσθητα στις επιτοκιακές αλλαγές, η απόδοση ενισχύθηκε για λίγο στο υψηλό 14 ετών στο 2,95%, προτού υποχωρήσει περίπου στο 2,936%. Είχε ανέβει για πρώτη φορά σε επίπεδα που έχουν να επαναληφθούν από τα τέλη του 2008 στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πάουελ (Fed): Χρειάζονται περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων εν μέσω ισχυρής αγοράς εργασίας

Αξιωματούχοι της Fed βλέπουν υψηλότερα επιτόκια –Είναι προσωρινές οι νέες πιέσεις στις τιμές;

Λαγκάρντ: Θα εξετάσουμε τα δεδομένα για νέες αυξήσεις μετά τον Μάρτιο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News