Business & Finance Παρασκευή 24/03/2023, 16:23
ΑΓΟΡΕΣ

Στο κόκκινο και η Wall Street με τραπεζικές απώλειες

Πτωτικό άνοιγμα στη Wall Street με τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο

Στο κόκκινο και η Wall Street με τραπεζικές απώλειες

Στη δίνη της νέας αναταραχής του τραπεζικού τομέα περιστρέφεται σήμερα και η Wall Street, ενώ η ανησυχία για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα τροφοδότησε τα στοιχήματα ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα χρειαστεί να σταματήσουν να αυξάνουν τα επιτόκια σύντομα εν μέσω αυξανόμενης ύφεσης.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,59% ή 190,3 μονάδες στις 31.914,9, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 0,59% στις 11.717 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,56% στις 11.720 μονάδες.

Και στις ΗΠΑ, οι τραπεζικοί τίτλοι συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες με την Bank of America να χάνει 1,6%, τη Citigroup 2,4%, την JPMorgan 1,7%, τη Wells Fargo 2,3% και την Goldman Sachs 2,4%.

Πτώση στις ευρωαγορές

Οι μετοχές υποχωρούν διεθνώς, με την Deutsche Bank να παίρνει τη σκυτάλη στο νέο επεισόδιο της τραπεζικής κρίσης, καθώς η μετοχή της σημειώνει βουτιά πάνω από 10%, ενώ εκτινάσσεται το κόστος ασφάλισής της. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 1,8%, ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 1,74% και υποχωρεί στις 14.945 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 1,76% στις 6.986,7 μονάδες, όπως και ο FTSE 100 στην Βρετανία υποχωρεί περίπου κατά 1,45%.

Υπό πίεση βρίσκονται και άλλες τραπεζικές μετοχές, ενώ διευρυμένες απώλειες καταγράφουν εκ νέου οι UBS Group AG και Credit Suisse AG, αφού το Bloomberg News μετέδωσε ότι είναι μεταξύ των τραπεζών που αποτελούν αντικείμενο έρευνας του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για το εάν επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου βοήθησαν Ρώσους ολιγάρχες να διαφύγουν κυρώσεις.

Τα μακροοικονομικά νέα στις ΗΠΑ

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, απροσδόκητη μείωση κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, ενώ οι παραγγελίες που δόθηκαν σε εργοστάσια των ΗΠΑ για επιχειρηματικό εξοπλισμό αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, η αξία των παραγγελιών βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών, ένας δείκτης για επενδύσεις σε εξοπλισμό που δεν περιλαμβάνει αεροσκάφη και στρατιωτικό υλικό, αυξήθηκε κατά 0,2% τον περασμένο μήνα μετά από άνοδο 0,3% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου την Παρασκευή. Οι αναλυτές του Bloomberg προέβλεπαν μείωση των παραγγελιών κατά 0.2%, ενώ και τον Ιανουάριο είχε καταγραφεί άνοδος κατά 0,8%.

Ωστόσο, οι παραγγελίες διαρκών αγαθων -τα οποία προορίζονται να διαρκέσουν πάνω από 3 χρόνια- σημείωσαν πτώση 1% τον Ιανουάριο μετά από πτώση 5% τον προηγούμενο μήνα. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει μείωση των παραγγελιών κατά 0,3%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει με τη Deutsche Bank – Είναι η επόμενη Credit Suisse;

Διαβεβαιώσεις Ευρωπαίων ηγετών και Λαγκάρντ: Οι τράπεζες της ΕΕ είναι ανθεκτικές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News