Business & Finance Τρίτη 28/02/2023, 16:54
ΑΓΟΡΕΣ

Προς αρνητικό πρόσημο η Wall Street τον Φεβρουάριο – Γιατί χάθηκε το momentum

Προς αρνητικό πρόσημο η Wall Street τον Φεβρουάριο – Γιατί χάθηκε το momentum

Με αρνητικό πρόσημο αναμένεται να κλείσει ο Φεβρουάριος για τα αμερικανικά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να βρίσκονται στο όριο κατά το άνοιγμα της τελευταίας συνεδρίασης του μήνα. Συνολικά οι αγορές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού καταδεικνύουν ένα κλίμα αναστάτωσης, με τις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου να ανεβαίνουν, καθώς οι επενδυτές «ποντάρουν» σε περαιτέρω επιτοκιακές αυξήσεις από την Fed.

Η δυναμική που είχε επιδείξει η Wall Street στην αρχή του έτους έχει αρχίσει να «σβήνει», με τον Dow Jones να προσανατολίζεται σε απώλειες της τάξης του 3,5% τον Φεβρουάριο, αλλά και με ζημίες συνολικά από την αρχή του έτους. Ο S&P 500 και ο Nasdaq παρουσιάζουν μεν κέρδη από την αρχή του έτους, αλλά από την αρχή του μήνα υποχωρούν κατά 2,3% και 1% αντίστοιχα.

Ο Φεβρουάριος «θα μείνει στην ιστορία ως ο μήνας, κατά τον οποίο η αγορά αποσύρθηκε για να “χωνέψει” το πολύ ισχυρό ράλι που είδατε στο τέλος του Δεκεμβρίου και στο μεγαλύτερο μέρος του Ιανουαρίου», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNBC ο Adam Sarhan, CEO της 50 Park Investments.

Σημειώνεται πως η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου βρίσκεται κοντά στο 3,94%. Λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 112,63 μονάδων ή 0,34% περίπου. Ο S&P 500 παρουσιάζει οριακή πτώση και ο Nasdaq οριακή άνοδο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News