Business & Finance Παρασκευή 24/02/2023, 17:12
ΑΓΟΡΕΣ

Μεγάλες απώλειες στη Wall Street – Βαρίδι τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες

Μεγάλες απώλειες στη Wall Street – Βαρίδι τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες

Με μεγάλες απώλειες άνοιξαν τα αμερικανικά χρηματιστήρια υπό την σκιά των στοιχείων για τις καταναλωτικές δαπάνες Ιανουαρίου, οι οποίες αυξήθηκαν περισσότερο από το προσδοκώμενο και με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2021.

Ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών εξαιρουμένου του κόστους τροφίμων και ενέργειας, τον οποίο παρακολουθεί στενά η Fed αυξήθηκε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση και κατά 4,7% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα έναντι προβλέψεων για 0,5% και 4,4% αντίστοιχα. Τα στοιχεία αυτά, τα οποία δημοσιεύθηκαν νωρίτερα ενέτειναν τους φόβους για συνέχιση της επιθετικής πολιτικής της Fed και επανέφεραν στο τραπέζι την ανησυχία περί ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.

Παράλληλα, «βαρίδι» στους αμερικανικούς δείκτες αποτελεί η μετοχή της Boeing, η οποία υποχωρεί κατά τουλάχιστον 4%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για αναστολή της παράδοσης των αεροσκαφών τύπου 787 Dreamliner λόγω προβλημάτων στην άτρακτο. Επίσης, η μετοχή της Microsoft υποχωρεί κατά τουλάχιστον 1%, αφού προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη στο εξαιρετικά προσοδοφόρο κομμάτι του cloud ενδέχεται να υποχωρήσει. Σημαντικές είναι οι απώλειες και στην Home Depot, η οποία πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε χαμηλότερα από το προσδοκώμενο αποτελέσματα για το 2022.

Λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχωρεί κατά περίπου 401 μονάδες ή 1,21%. Ο S&P 500 καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,5% και ο Nasdaq σημειώνει επίσης μεγάλη πτώση 1,95% περίπου.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Πάνω από τις προβλέψεις οι καταναλωτικές δαπάνες

BofA: Οι επενδυτές εγκαταλείπουν μετοχές και μετρητά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News