Business & Finance Παρασκευή 24/03/2023, 15:55
BUSINESS & FINANCE

Διαβεβαιώσεις Ευρωπαίων ηγετών και Λαγκάρντ: Οι τράπεζες της ΕΕ είναι ανθεκτικές

Ο τραπεζικός τομέας της EE είναι ανθεκτικός διότι έχει ισχυρή κεφαλαιοποίηση και ρευστότητα, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Διαβεβαιώσεις Ευρωπαίων ηγετών και Λαγκάρντ: Οι τράπεζες της ΕΕ είναι ανθεκτικές

Ο τραπεζικός τομέας της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι ανθεκτικός διότι έχει ισχυρή κεφαλαιοποίηση και ρευστότητα, δηλώνουν οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε κοινή τους ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ ο τραπεζικός κλάδος πλήττεται στις αγορά με επίκεντρο τη μετοχή της Deutsche Bank που σημειώνει βουτιά.

«Η Τραπεζική Ενωση έχει ενισχύσει σημαντικά την ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο τραπεζικός μας τομέας είναι ανθεκτικός, με ισχυρή κεφαλαιοποίηση και ρευστότητα».

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ διαβεβαίωσε και πάλι σήμερα για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης τους ηγέτες της ΕΕ που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες, την ώρα που οι φόβοι για μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση προκαλούν σήμερα πτώση στις αγορές.

«Ο τραπεζικός τομέας της ευρωζώνης είναι ανθεκτικός επειδή διαθέτει σταθερές θέσεις σε όρους κεφαλαίου και ρευστότητας», δήλωσε η Λαγκάρντ απευθυνόμενη στους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο.

moneyreview.gr

Τι συμβαίνει με τη Deutsche Bank – Είναι η επόμενη Credit Suisse;

Μητσοτάκης: Σίγουρη η επενδυτική βαθμίδα φέτος με ισχυρή κυβέρνηση

Αυτά είναι τα top 20 χρηματοπιστωτικά κέντρα του κόσμου – Η θέση της Αθήνας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News