Business & Finance Δευτέρα 20/03/2023, 15:36
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζεται η πτώση του πετρελαίου: Ανησυχίες στους κόλπους του ΟΠΕΚ+

Συνεχίζεται η πτώση του πετρελαίου: Ανησυχίες στους κόλπους του ΟΠΕΚ+

Τριγμούς προκαλεί στην πετρελαϊκή αγορά η τραπεζική αναστάτωση, με τις τιμές να συνεχίζουν το πτωτικό σερί της περασμένης εβδομάδας. 

Λίγο πριν τις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδος, το Brent καταγράφει απώλειες σχεδόν 0,5% και έχει υποχωρήσει στα 72,6 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό διολισθαίνει κατά 0,55%, αγγίζοντας τα 66,3 δολάρια.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον ΟΠΕΚ+ τις οποίες επικαλείται το CNBC, η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank στις ΗΠΑ, καθώς και η προαναγγελθείσα κρίση της Credit Suisse , προκάλεσαν την περασμένη εβδομάδα ανησυχίες στους κόλπους της ομάδας των πετρελαιοπαραγωγών ότι η τραπεζική αβεβαιότητα μπορεί να οδηγήσει σε μία κρίση αλά 2008.

Ωστόσο, μία εκ των πηγών σημείωσε ότι η πτώση στην αγορά πετρελαίου είναι κατά πάσα πιθανότητα προσωρινή και δεν οφείλεται στις θεμελιώδεις ισορροπίες μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, στις οποίες βασίζονται τα φυσικά αποθέματα. Ωστόσο, αναδεικνύει την ανάγκη παρακολούθησης του πιθανού αντικτύπου στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών για τη νομισματική πολιτική και τον πληθωρισμό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Η τιμή πετρελαίου δεν θα πιάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι

Τάνκερ που «ήρθαν από το πουθενά» μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο

Το μήνυμα της Exxon προς την Ευρώπη: Μην παίζετε με τις πετρελαϊκές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News