Business & Finance Κυριακή 19/03/2023, 12:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Goldman Sachs: Η τιμή πετρελαίου δεν θα πιάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι

Goldman Sachs: Η τιμή πετρελαίου δεν θα πιάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι

H Goldman Sachs, μεταξύ των τραπεζών που είναι περισσότερο αισιόδοξες για τις προοπτικές των τιμών πετρελαίου, αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις της εν μέσω ανησυχιών για τον τραπεζικό κλάδο και τις πιθανότητες ύφεσης, εξέλιξη που θα μπορούσε να αποδυναμώσει τη ζήτηση από την Κίνα. 

Αναλυτές της τράπεζας βλέπουν τώρα το brent στα 94 δολάρια σε ορίζοντα 12μήνου και στα 97 δολάρια στο δεύτερο εξάμηνο του 2024, έναντι 100 δολαρίων που είχε προβλέψει πριν από λίγο καιρό. 

«Οι τιμές πετρελαίου έχουν υποχωρήσει σημαντικά παρά το γεγονός ότι έχει ανακάμψει η ζήτηση από την Κίνα, λαμβάνοντας υπόψη τις τραπεζικές πιέσεις, τους φόβους για ύφεση και για έξοδο των επενδυτικών κεφαλαίων. Ιστορικά, σε τέτοια γεγονότα, ο επαναπροσδιορισμός της αγοράς και η ανάκαμψη των τιμών γίνονται σταδιακά», σημειώνει η τράπεζα.  

Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν σε χαμηλό 15 μηνών, με το brent να υποχωρεί 12% κάτω από τα 73 δολάρια το βαρέλι. 

Μετά την πτώση των τιμών, η τράπεζα αναμένει τώρα ότι ο ΟΠΕΚ ενδεχομένως να καθυστερήσει την αύξηση της παραγωγής του στο τρίτο τρίμηνο του 2024 έναντι του δεύτερου τριμήνου του 2023 που υπολόγιζε αρχικά, πριν από την αναστάτωση στον τραπεζικό κλάδο. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News