Business & Finance Πέμπτη 1/12/2022, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις για τέταρτη ημέρα 

Πετρέλαιο: Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις για τέταρτη ημέρα 

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν και σήμερα Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας κέρδη περισσότερο από 5% στις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις, εν αναμονή της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ την ερχόμενη Κυριακή.

Περί τις 17:15 η τιμή του μπρεντ σημειώνει άνοδο περί του 2% ήτοι 1,74 δολάριο, στα 88,71 δολάρια το βαρέλι, την ίδια ώρα που αυτή του αργού ενισχύεται κατά σχεδόν 2,70% ή 2,17 δολάρια, στα 82,77 δολάρια το βαρέλι. 

Η σημερινή άνοδος προέρχεται από μια σειρά παραγόντων. Οι αναφορές ότι ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μεγαλύτερες περικοπές στην ημερήσια παραγωγή από τα 2 εκατ. βαρέλια που έχει συμφωνηθεί, έχουν δώσει ώθηση στις τιμές, όπως επίσης οι αναφορές ότι η Κίνα θα προχωρήσει με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. 

Την ίδια ώρα, έχουν ξεπροβάλει δημοσιεύματα που θέλουν το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου να ορίζεται στα 60 δολάρια το βαρέλι, ενώ σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η Ε.Ε. εξετάζει τη δημιουργία ενός μηχανισμού ο οποίος θα δίνει τη δυνατότητα για μεταβολές και αναθεωρήσεις στο όριο του πλαφόν. 

«Όλα τα περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο κινούνται ανοδικά, από τη στιγμή που η Fed έδωσε σήμα για μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων αυτόν τον μήνα. Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι αγορά έχει τιμολογηθεί υπερβολικά απαισιόδοξα αναφορικά με τις εξελίξεις στην Κίνα που αφορούν την πανδημία», επισημαίνει ο Κεσάβ Λοχίγια, ιδρυτής της συμβουλευτικής Oilytics.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News