Business & Finance Δευτέρα 14/11/2022, 15:15
ΑΓΟΡΕΣ

ΟΠΕΚ: «Βλέπει» χαμηλότερη ζήτηση για πετρέλαιο τους επόμενους μήνες

ΟΠΕΚ: «Βλέπει» χαμηλότερη ζήτηση για πετρέλαιο τους επόμενους μήνες

Επί τα χείρω αναθεώρησε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου ο ΟΠΕΚ, ενώ έχει ήδη αποφασίσει τη μείωση της παραγωγής με στόχο τη διατήρηση της ισορροπίας στις αγορές.

Εν μέσω ασθενέστερης ανάπτυξης της διεθνούς οικονομίας και αυστηρών υγειονομικών μέτρων στην Κίνα, ο ΟΠΕΚ μείωσε τις προσδοκίες για τη ποσότητα του πετρελαίου που θα χρειαστεί να εξορύξει αυτό το τρίμηνο. Προβλέπει πλέον μείωση 520.000 βαρελιών την ημέρα, ενώ ένα μήνα πριν μείωσε περίπου το ίδιο τις προσδοκίες του.

Η απόφαση για μείωση της παραγωγής έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αμερικανική πλευρά, η οποία προωθεί την αύξηση της παραγωγής για την αποκλιμάκωση των πιέσεων στην αγορά. Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του ΟΠΕΚ η μείωση της παραγωγής κατά συνολικά 2 εκατ. βαρέλια, την οποία αποφάσισε ο οργανισμός των περασμένο μήνα, αναμένεται να φέρει την παραγωγή σε επίπεδα που ισορροπούν την αγορά, ακόμη και εάν οι μειώσεις δεν εφαρμοστούν πλήρως.

«Η μεγάλη αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά την παγκόσμια οικονομία, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση,, συμβάλλουν στους κινδύνους για χαμηλότερη παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση», σημειώνει στην μηνιαία αναφορά του ο ΟΠΕΚ και συμπληρώνει πως η πολιτική zero Covid αυξάνει αυτή την αβεβαιότητα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο δεν στοχεύει στον ΟΠΕΚ

Ο Μπάιντεν σκέφτεται να προχωρήσει σε μεθοδική επανεξέταση των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Σαουδ. Αραβία

«Στον ΟΠΕΚ υπάρχει πάντα χώρος για ευελιξία» λέει ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News