Business & Finance Παρασκευή 20/01/2023, 13:51
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Χρηματιστηριακή: Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες – Προτιμά Alpha

Eurobank Χρηματιστηριακή: Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες – Προτιμά Alpha

Μια βραχυπρόθεσμη «παύση» στο ράλι των τραπεζικών μετοχών περιμένει η Eurobank Χρηματιστηριακή, παρότι αυξάνει τις τιμές-στόχους για τον κλάδο. Οι αναλυτές επιβεβαιώνουν τη σύσταση αγοράς που έχουν εκδώσει για Alpha, Εθνική και Πειραιώς και στρέφουν την προτίμησή τους στην Alpha Bank.

Ειδικότερα, ανεβάζουν την τιμή-στόχο στα 1,63 ευρώ (από 1,5 ευρώ) για την Alpha Bank, στα 5,01 ευρώ (από 4,58 ευρώ) για την Εθνική και στα 2,47 ευρώ (από 2,02 ευρώ) για την Πειραιώς.

Η χρηματιστηριακή εκφράζει προτίμηση για την Alpha, λαμβάνοντας υπόψη την ισορροπία ανάμεσα στα θεμελιώδη και την αποτίμησή της, ειδικά καθώς είναι η μοναδική ελληνική τράπεζα που ακόμα κινείται κάτω από τα προ-πολέμου επίπεδα, έχοντας εμφανίσει σημαντικές υπο-αποδόσεις.

Έχοντας ενισχυθεί κατά 12% από τις αρχές του έτους (έπειτα από τις αποδόσεις του 11% που έδωσαν το 2022), οι τράπεζες εμφανίζουν τώρα TBV στο 0.55x, διαπραγματεύονται δηλαδή σε discount 22% έναντι των ευρωπαϊκών ανταγωνιστών τους.

Επομένως, η αναλογία ρίσκου/ανταμοιβής φαίνεται θετική, με δεδομένες τις χαμηλές αποτιμήσεις, ειδικά με φόντο τη συνεχιζόμενη βελτίωση της θεμελιώδους θέσης τους, την αποεπένδυση του ΤΧΣ και την πιθανή επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα, σημειώνουν οι αναλυτές.

Παρόλα αυτά, η Eurobank Χρηματιστηριακή τονίζει ότι οι τραπεζικές μετοχές θα είναι ευάλωτες, βραχυπρόθεσμα, στις μεταβολές της επενδυτικής ψυχολογίας, ειδικά με φόντο το ρίσκο που συνεπάγονται οι εκλογές.

Κατά τα άλλα, οι αναλυτές έχουν αναβαθμίσει αισθητά τις προβλέψεις τους για τα κέρδη ανά μετοχή του κλάδου, κατά 14% για το 2022, κατά 18% για το 2023 και κατά 8% για το 2024.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Περιθώριο ανόδου 32% στις ελληνικές τράπεζες – Buy για Πειραιώς, Εθνική, Alpha

Goldman Sachs: Αποδόσεις 12% στα χρηματιστήρια φέτος, παρά το ρίσκο της ύφεσης

Morgan Stanley: Τι σημαίνει η αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες – Πώς θα γίνει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News