Business & Finance Δευτέρα 4/04/2022, 16:27
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Χρηματιστηριακή: Χαμηλότερα οι τιμές-στόχοι για τις τράπεζες – Το κόστος του πολέμου

Eurobank Χρηματιστηριακή: Χαμηλότερα οι τιμές-στόχοι για τις τράπεζες – Το κόστος του πολέμου

Χαμηλώνει τις τιμές – στόχους για την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς η Eurobank Χρηματιστηριακή, καθώς διαπιστώνει επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, λόγω των  πληθωριστικών πιέσεων. 

Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής βλέπουν πλήγμα της τάξης της 1-1,5 ποσοστιαίας μονάδας στο ΑΕΠ,  το οποίο χαρακτηρίζουν διαχειρίσιμο, καθώς εξακολουθούν να βλέπουν υγιείς ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 3% για το 2022-2023. 

Το επενδυτικό case των τραπεζών παραμένει σε μεγάλο βαθμό άθικτο, σημειώνεται. Και αυτό γιατί η πορεία των θεμελιωδών τους θα είναι μεν κάπως ασθενέστερη σε σχέση με τις προ του πολέμου εκτιμήσεις, όμως οι τράπεζες είναι ακόμα σε θέση να επιστρέψουν στη διατηρήσιμη κερδοφορία από φέτος. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank Χρηματιστηριακή χαμηλώνει κατά 5% τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη προ φόρων του διαστήματος 2022-2023 λόγω των χαμηλότερων εσόδων από βασικές τραπεζικές δραστηριότητες. Παράλληλα, υποβαθμίζει κατά 12% τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά κέρδη, λόγω των υψηλότερων επισφαλειών. 

Οι αναλυτές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα αποτελέσματα του κλάδου θα αρχίσουν να ανακάμπτουν από το 2022 και μετά, αν και με χαμηλότερους ρυθμούς και βλέπουν RoTΕ στο 5% για το 2022 και στο 7,1% για το 2023. 

Κατόπιν τούτων, η Eurobank Χρηματιστηριακή δίνει σύσταση αγοράς για την Εθνική, με τιμή-στόχο στα 4,2 ευρώ και για την Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο τα 1,74 ευρώ, ενώ συστήνει τη διακράτηση της Alpha Bank, με την τιμή-στόχο στα 1,31 ευρώ. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες η Moody’s

Goldman Sachs: Ποντάρει στο ΧΑ λόγω τουρισμού – Στόχος οι 1.175 μονάδες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News