Business & Finance Παρασκευή 3/06/2022, 11:56
ΑΓΟΡΕΣ

Euroxx: Άθικτο το επενδυτικό story των τραπεζών – Βλέπει άνοδο έως 86%

Euroxx: Άθικτο το επενδυτικό story των τραπεζών – Βλέπει άνοδο έως 86%

Άθικτο είναι το ελκυστικό επενδυτικό story των ελληνικών τραπεζών, παρά την ενεργειακή κρίση και τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της ανάπτυξης, σύμφωνα  με τη Euroxx Χρηματιστηριακή. Οι αναλυτές δίνουν σύσταση overweight και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, αφού οι τιμές-στόχοι τους προβλέπουν περιθώρια ανόδου έως και 86%. 

Ειδικότερα, η Euroxx επισημαίνει ότι το story των ελληνικών τραπεζών στηρίζεται στη μεγάλη μείωση του κόστους ρίσκου και στην επιστροφή της πιστωτικής επέκτασης. 

Συνεπώς, τα τρέχοντα επίπεδα αποτιμήσεων (0.50x P/TBV) δεν ενσωματώνουν την ανάκαμψη των κερδών ανά μετοχή και τις προοπτικές διανομής μερίσματος, σημειώνει η Euroxx. 

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, οι αναλυτές εντόπισαν βελτίωση των κερδών προ φόρων από βασικές τραπεζικές δραστηριότητες, κυρίως λόγω της αξιοσημείωτης παραγωγής προμηθειών, της διεύρυνσης των εξυπηρετούμενων δανείων και της εξοικονόμησης κόστους, που αντιστάθμισαν τις πιέσεις στα καθαρά επιτοκιακά έσοδα. Επίσης, παρά τις ανησυχίες για επιδείνωση της συμπεριφοράς πληρωμών λόγω της ενεργειακής κρίσης και του υψηλού πληθωρισμού, η ποιότητα ενεργητικού συνέχισε να βελτιώνεται. Τέλος, οι ελληνικές τράπεζες διατήρησαν την καλή κεφαλαιακή τους θέση και την άφθονη ρευστότητά τους, που τώρα μπορεί να επενδυθεί σε assets που δίνουν καλύτερες αποδόσεις.

Κατόπιν αυτών, η Euroxx δίνει τιμή-στόχο στα 1,60 ευρώ για την Alpha Bank (περιθώρια ανόδου 67%), στα 1,30 ευρώ για τη Eurobank (περιθώρια ανόδου 28%), 4,20 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα (περιθώρια ανόδου 16%) και 2,20 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς (περιθώρια ανόδου 86%).

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Τράπεζες: Επιπλέον κέρδη 1 δισ. ευρώ από την αύξηση των επιτοκίων

Εθνική Τράπεζα: Αυξημένα κατά 32% τα οργανικά κέρδη το α’ τρίμηνο

Ψάλτης (Alpha Bank): Mέρισμα 20%-30% από τα κέρδη του 2023 και ισχυρή πιστωτική επέκταση

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News