Business & Finance Τρίτη 8/03/2022, 17:48
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Παραμένει εν μέσω ασφυκτικού κλοιού – Απώλειες 3,90% 

Χρηματιστήριο: Παραμένει εν μέσω ασφυκτικού κλοιού – Απώλειες 3,90% 

Με την καθοδική ορμή από την περασμένη εβδομάδα εισήλθε στην τρέχουσα το Χρηματιστήριο Αθηνών, σημειώνοντας όπως και την Παρασκευή έτσι και σήμερα βαριές απώλειες, απώλειες που σήμερα του στοίχισαν τις 800 μονάδες. 

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 3,90%, στις 789,66 μονάδες, διαγράφοντας από το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής σχεδόν 33 μονάδες. 

Ο τζίρος κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα στα 157,48 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται στις 75,51 εκατ. μετοχές. 

Το υψηλό ημέρας σημειώθηκε στις 814,95 μονάδες, ενώ το χαμηλό καταγράφηκε στις 788,83 μονάδες, πολύ κοντά στο επίπεδο που έκλεισε ο ΓΔ. 

Με ακόμη μεγαλύτερες απώλειες της τάξεως του 4,15% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ βουτιά 5,03% πραγματοποίησε ο τραπεζικός δείκτης, αφού στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές των τραπεζών «πρωταγωνίστησαν» στις ρευστοποιήσεις, συγκεντρώνοντας γι άλλη μια συνεδρίαση τη μεγαλύτερη συναλλακτική συνεδρίαση. 

Η κίνηση στο ταμπλό

Οι μετοχές των τραπεζών δέχθηκαν έντονες πιέσεις σήμερα, με αυτή της Εθνικής καταγράφει σχετικά τις μικρότερες απώλειες. 
Ειδικότερα:

  • Alpha Bank -5,44% 0,9740 ευρώ   
  • Eurobank -6,04% 0,7900 ευρώ   
  • Εθνική Τράπεζα -1,85% 2,660 ευρώ   
  • Πειραιώς -7,01% 1,1800 ευρώ   

Ωστόσο από τις μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, το μεγαλύτερο χτύπημα δέχθηκε αυτή του ΟΤΕ, διαγράφοντας 7,88%, ενώ ακολούθησε η μετοχή της Coca Cola με βύθιση της τάξεως του 6,55%. Η πτώση αυτή των δύο μετοχών διατήρησε αναλλοίωτο τον  συσχετισμό που έχει δημιουργηθεί στη Λεωφόρο Αθηνών, με τον ΟΤΕ να εγκαθιδρύεται πλέον ως η πιο ακριβή εταιρεία με όρους κεφαλαιοποίησης στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Με πτώση που πλησίασε το 6,40% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Βιοχάλκο, ενώ κλυδωνισμούς δέχθηκαν οι μετοχές των ΟΠΑΠ και Ελληνικά Χρηματιστήρια.  

Η μετοχή που κατάφερε να πάει κόντρα στο γενικευμένο πτωτικό κλίμα, ήταν αυτή της Jumbo η οποία από την έναρξη της συνεδρίασης, κινούταν πέριξ του +2%, για να κλείσε εντέλει στο +1,92%. 

Η σημερινή εικόνα του Χρηματιστηρίου διαμορφώθηκε ως εξής: 111 μετοχές κινήθηκαν πτωτικά, 13 ανοδικά, ενώ 41 παρέμειναν αμετάβλητες. 

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, έρχεται από μια εβδομάδα που ήταν ιδιαίτερα επιζήμια, καθώς οι απώλειες έφθασαν πολύ κοντά στο 12%, διολίσθησε σε χαμηλό 12 μηνών, επίπεδο στο οποίο παραμένει και σήμερα.

Η εβδομάδα αυτή ήταν αρκετή για να παραδώσει το ελληνικό χρηματιστήριο τα κέρδη του για το 2022 και πλέον βρίσκεται περί του 10% χαμηλότερα σε σχέση με την έναρξη της τρέχουσας χρονιάς. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Intracom Defense: Επεκτείνει τη συνεργασία με τη Diehl Defence

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News