Business & Finance Παρασκευή 14/01/2022, 15:37
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Equities: Τι βλέπει για τις ελληνικές τράπεζες – Ποιες μετοχές ξεχωρίζει

Eurobank Equities: Τι βλέπει για τις ελληνικές τράπεζες – Ποιες μετοχές ξεχωρίζει

Σύσταση «buy» για τις μετοχές των Εθνικής Τράπεζας – Πειραιώς και «hold» για τη μετοχή της Alpha Bank δίνει η Eurobank Equities, η οποία βλέπει ένα καλύτερο μέλλον για τις μετοχές του εγχώριου χρηματοπιστωτικού κλάδου. 

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, εξηγεί μεταξύ άλλων, η αγορά εστιάζει ολοένα και περισσότερο στις προοπτικές κερδοφορίας, χάρη στην ενίσχυση των ισολογισμών, τη μεγάλη μείωση στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) και την κεφαλαιακή ενίσχυση. 

Ταυτόχρονα, η επενδυτική εταιρεία περιμένει μια περαιτέρω αύξηση των αποτιμήσεων, η οποία θα στηρίζεται στη γεφύρωση της απόστασης με τις τράπεζες της περιφέρειας, στην επαναξιολόγηση του τραπεζικού κλάδου ως απόρροια της προοπτικής αύξησης των επιτοκίων και στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η Eurobank δίνει τις εξής τιμές – στόχους: 

  • 1,45 ευρώ – Αlpha Bank (hold): Παρά την πρόοδο στην εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου, η μετοχή διαπραγματεύεται σε λιγότερο ελκυστικές αποτιμήσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες. 
  • 4,20 ευρώ – Εθνική Τράπεζα (buy): Εξακολουθεί να προσφέρει έναν συνδυασμό ισχυρών μεγεθών και ελκυστικών αποτιμήσεων, παρά την πρόσφατη άνοδο της μετοχής. 
  • 1,91 – Πειραιώς (buy): Ο δείκτης risk/return παραμένει ελκυστικός, δεδομένου ότι ο Όμιλος βρίσκεται στον σωστό δρόμο ολοκλήρωσης του σχεδίου εκκαθάρισης.  

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: Απειλούνται τα 9 ευρώ – Με το… αριστερό στο 2022

Χρηματιστήριο: ΔΕΗ και ΕΤΕ στο επίκεντρο της διόρθωσης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News