Business & Finance Δευτέρα 25/04/2022, 21:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O Elon Musk αποκτά το Twitter – Το πρώτο του μήνυμα – Αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής

O Elon Musk αποκτά το Twitter – Το πρώτο του μήνυμα – Αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία εξαγοράς του Twitter από τον Elon Musk έναντι 44 δισ. δολ. τη Δευτέρα, σε μια συναλλαγή που θα μεταφέρει τον έλεγχο της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες και παγκόσμιους ηγέτες στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας αναστέλλεται, εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ νωρίτερα, η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άνοδο +5,5%, φτάνοντας τα 51,60 δολάρια.

Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί η εξαγορά της εταιρείας από τον Elon Musk. Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι θα λάβουν 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις για τη συμφωνία, η οποία την περασμένη εβδομάδα φάνηκε αβέβαιη, επιταχύνθηκαν το Σαββατοκύριακο αφού ο Musk ανέλυσε στους μετόχους του Twitter τις λεπτομέρειες χρηματοδότησης της προσφοράς του.

Το Twitter ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον Musk για την εξαγορά της εταιρείας στην προτεινόμενη τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή. Η συμφωνία τερματίζει τη λειτουργία του Twitter ως δημόσια εταιρεία από την αρχική δημόσια προσφορά του 2013.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται ζητήματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας», είπε σε δηλωσή του ο Musk.

Μάλιστα, με ανάρτησή του ο ίδιος τόνισε ότι: «Ελπίζω ακόμη και οι χειρότεροι επικριτές μου να παραμείνουν στο Twitter, γιατί αυτό σημαίνει ελευθερία του λόγου».

 

Ο ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποκτήσει την Twitter για 54,20 δολάρια ανά μετοχή, ή περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά. Η εταιρεία επρόκειτο αρχικά να αρνηθεί τη συμφωνία και είχε μάλιστα υιοθετήσει το λεγόμενο «δηλητηριώδες χάπι» για να αποτρέψει μια πιθανή εχθρική εξαγορά.

Ωστόσο, η Twitter έγινε πιο δεκτική σε ενδεχόμενη εξαγορά αφότου ο Musk αποκάλυψε ότι εξασφάλισε χρηματοδότηση 46,5 δισ. δολαρίων από ομάδα τραπεζών με επικεφαλής την Morgan Stanley. Μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο της πλατφόρμας βρίσκεται σε συνομιλίες από το πρωί για να διαμορφωθούν οι τελικές λεπτομέρειες.

moneyreview.gr

Δείτε επίσης:

Η Starlink του Elon Musk θα παρέχει ασύρματο ίντερνετ κατά τη διάρκεια των πτήσεων της Hawaiian Airlines

Συνεχίζει να κινείται πτωτικά η Wall Street – Στο υψηλότερο σημείο από τα μέσα Μαρτίου ο δείκτης φόβου

To Twitter κοιτά με «άλλο βλέμμα» την προσφορά του Μασκ

Έλον Μασκ: Mε πακέτο ύψους 46,5 δισ.δολαρίων θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News