Business & Finance Σάββατο 16/04/2022, 17:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είναι ο Μασκ ο μεγαλύτερος μέτοχος της Twitter;

Είναι ο Μασκ ο μεγαλύτερος μέτοχος της Twitter;

Λίγες ημέρες αφότου κοινοποίησε την απόκτηση μεριδίου στην Twitter, αλλά και την πρόθεσή του να εξαγοράσει την εταιρεία έναντι 43 δισ. δολαρίων, ο Έλον Μασκ δεν είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος. 

Ειδικότερα, τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, ο επικεφαλής της Tesla και SpaceX ανακοίνωσε ότι κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην Twitter, το 9,2%, μία θέση την οποία έχασε από την εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Vanguard, η οποία ανακοίνωσε ότι από τις 8 Απριλίου έχει το 10,3% της εταρείας. Με βάση το κλείσιμο της μετοχής της Twitter χθες, το μερίδιο αυτό αντιστοιχεί σε 3,6 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η Vanguard αύξησε το μερίδιό της κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους.

Αντίθετα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει κατακτήσει την θέση του μεγαλύτερου ιδιώτη μετόχου στην Twitter, ενώ την δεύτερη θέση σε αυτή την κατηγορία έχει κατακτήσει ο συνιδριτής της, Τζακ Ντόρσι.

Το «θρίλερ» με την προσφορά εξαγοράς

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ υπέβαλε πρόταση για εξαγορά της Twitter, η οποία «δεν είναι σίγουρος» εάν θα ευδοκιμήσει, όπως δήλωσε ο ίδιος. Στο πλαίσιο του συνεδρίου TED για το 2022, ο Μασκ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι σίγουρος εάν θα μπορέσω πράγματι να την αποκτήσω». Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες τόνισε, όμως, ότι σε περίπτωση που η προσφορά του δεν αποδώσει καρπούς, έχει «plan b».

Στο πλαίσιο του ίδιου συνεδρίου, ο Μασκ εξήγησε ότι ο λόγος που τον οδήγησε στην υποβολή της προσφοράς είναι ότι θεωρεί σημαντική την ύπαρξη μίας πλατφόρμας, που θα προάγει την ελευθερία του λόγου.

«Δεν πρόκειται για έναν τρόπο να βγάλω χρήματα. Η ισχυρή ενστικτώδης μου αίσθηση είναι ότι το να έχει κανείς μία δημόσια πλατφόρμα, η οποία είναι ευρέως έμπιστη και μπορεί να τους συμπεριλάβει όλους, είναι εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον του πολιτισμού», σημείωσε ο Μασκ.

Υπενθυμίζεται ότι σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Twitter μέσα στην εβδομάδα, ο Μασκ δήλωσε ότι η προσφορά του για 54,20 δολάρια ανά μετοχή είναι «η καλύτερη και η τελευταία». Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ρευστοποιήσει το τεράστιο μερίδιό του στην Twitter στην περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η προσφορά του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Twitter: Ενισχύει την «άμυνά» του έναντι της προσφοράς του Μασκ

CEOs με πολλά καπέλα: Ποιος το έκανε πριν από τον Μασκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News