Business & Finance Δευτέρα 25/04/2022, 19:57
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζει να κινείται πτωτικά η Wall Street – Στο υψηλότερο σημείο από τα μέσα Μαρτίου ο δείκτης φόβου

Συνεχίζει να κινείται πτωτικά η Wall Street – Στο υψηλότερο σημείο από τα μέσα Μαρτίου ο δείκτης φόβου

Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες υποχώρησαν τη Δευτέρα, επεκτείνοντας το απότομο selloff σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι φόβοι για τα κρούσματα COVID-19 στην Κίνα επέτειναν τον φόβο των επενδυτών, που ήδη ανησυχούν για ταχύτερες αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ που επιβαρύνουν την οικονομική ανάπτυξη.

Οι ανησυχίες αντανακλούσαν στις παγκόσμιες αγορές, με τις κινεζικές μετοχές να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση τους από τις πωλήσεις λόγω πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2020 και τις ευρωπαϊκές μετοχές να πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδο σε πάνω από ένα μήνα λόγω του φόβου για αυστηρό lockdown στην Κίνα.

Όλοι οι κύριοι τομείς της S&P υποχώρησαν, με τις μετοχές της ενέργειας .SPNY να υποχωρούν 5,6% καθώς οι τιμές του αργού Brent LCOc1 υποχώρησαν σχεδόν 5% στα 100 δολάρια το βαρέλι. 

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου Chevron και ExxonMobil υποχώρησαν περισσότερο από 4% η καθεμία, ενώ οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών πετρελαιοειδών Schlumberger και Halliburton σημείωσαν πτώση σχεδόν 9% η καθεμία.

Άλλοι ευαίσθητοι στην οικονομία κλάδοι όπως τα υλικά, τα χρηματοοικονομικά και οι βιομηχανικοί κλάδοι δέχθηκαν επίσης πλήγμα, υποχωρώντας κοντά στο 2%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News