Business & Finance Πέμπτη 21/04/2022, 17:27
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος με απασχόληση και E. Musk στο επίκεντρο

Wall Street: Άνοδος με απασχόληση και E. Musk στο επίκεντρο

Ανοδικά έχουν εισέλθει στη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες, με τα στοιχεία για την αγορά εργασίας και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, να πρωταγωνιστούν στην έναρξη της συνεδρίασης.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,90%, ο S&P 500 ξεπερνάει οριακά το +1%, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 1,57%, παίρνοντας ώθηση από τη μετοχή της Tesla η οποία έχει επιδοθεί σε υψηλές πτήσεις, μετά τη δημοσίευση των ισχυρών αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2022. 

Η Tesla και συγκεκριμένα ο CEO της πρωταγωνιστούν και γι άλλον ένα λόγο, καθώς σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Μασκ έχει καταθέσει αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για απόκτηση των μετοχών του Twitter, αναφέροντας ότι έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 46,5 δισ. δολάρια. Επί της ουσίας ο ιθύνων νους της Tesla, επανέρχεται για εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και αυτή τη φορά δείχνει ότι η πρόθεσή του είναι σοβαρή και δεν πρόκειται για κάποιο από τα τεχνάσματά του για να τραβήξει τα βλέμματα της δημοσιότητας. 

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Μασκ έχει δεσμευθεί να διαθέσει ο ίδιος 33,5 δισ. δολάρια, τα οποία 21 δισ. δολάρια θα προσφερθούν από κεφάλαια και τα υπόλοιπα θα προέλθουν από δάνεια. 

Σύμφωνα με το κείμενο της αίτησης, μια ομάδα τραπεζών μεταξύ αυτών και η Morgan Stanley έχουν συμφωνήσει να παρέχουν τα υπόλοιπα 13 δισ. δολάρια με τη μορφή χρέους το οποίο θα είναι εξασφαλισμένο έναντι του ίδιου του Twitter. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις αιτήσεις που αφορούν τα επιδόματα ανεργίας. Μπορεί την περασμένη εβδομάδα οι εν λόγω αιτήσεις να υποχώρησαν ελάχιστα, στις 184.000 από 186.000 μια εβδομάδα νωρίτερα, ωστόσο τα χαρμόσυνα νέα ήρθαν από μια άλλη κατηγορία αιτήσεων. 

Ειδικότερα, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις, αιτήσεις που έχουν υποβληθεί παλαιότερα από μία εβδομάδα, υποχώρησαν στο 1,417 εκατ. το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 1970. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μασκ: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 46,5 δισ. δολ για την εξαγορά της Twitter

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 52 ετών οι δικαιούχοι επιδόματος ανεργίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News