Business & Finance Παρασκευή 22/04/2022, 17:41
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίζονται οι απώλειες μετά τις χθεσινές δηλώσεις Πάουελ

Wall Street: Συνεχίζονται οι απώλειες μετά τις χθεσινές δηλώσεις Πάουελ

Την πτωτική τους πορεία από την χθεσινή συνεδρίαση επεκτείνουν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street και βρίσκονται σε πορεία να καταγράψουν απώλειες για τρίτη διαδοχική εβδομάδα.

Οι χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ με τις οποίες έκανε λόγο για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση τον Μάιο, λειτούργησε ως παράγγελμα για να γυρίσει το αμερικανικό χρηματιστήριο σε αρνητικό έδαφος και να παραδώσει τα κέρδη που κατέγραφε μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο Dow Jones αποδυναμώνεται κατά 1,41%, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,20%, με τον Nasdaq να καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,77%. 

«Είναι σκόπιμο κατά την άποψή μου να κινηθούμε λίγο πιο γρήγορα αναφορικά με την αύξηση των επιτοκίων», υπογράμμισε ο Πάουελ από το πάνελ της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ. «Πιστεύω επίσης ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να ειπωθεί. Θα έλεγα ότι η αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης θα τεθεί στο τραπέζι στη συνεδρίαση του Μαΐου».

«Ο στασιμοπληθωρισμός επανεμφανίζεται μετά τις ενδείξεις για μια “σφιχτή” αγοράς εργασίας και της υποχώρησης του επιχειρηματικού κλίματος, σε συνδυασμό με μια ακόμη ανοδική αντίδραση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων», δήλωσε ο Κρις Χάσεϊ, διευθύνων σύμβουλος στη Goldman Sachs.

Στο μεταξύ οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2022 συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. 

Πιέσεις δέχεται η μετοχής της Verizon, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, αναφέροντας ότι κατά τους τρεις πρώτους μήνες της τρέχουσας χρονιάς απώλεσε 36.000 συνδρομητές. 

Η μετοχή της Gap σημείωσε απώλειες έως και 13% αφότου ανακοίνωσε ότι η διευθύνουσα σύμβουλος στη θυγατρική της, Navy, Νάνσι Γκριν αποχωρεί, ενώ υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την πορεία της το 2022. 

Πτωτικά κινείται και η μετοχή του μέσου κοινωνικού δικτύωσης, Snap, καθώς τα αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο ήταν κατώτερα των προσδοκιών, παρά το γεγονός ότι οι ημερήσιοι χρήστες αυξήθηκαν αισθητά στο διάστημα αυτό. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News