Business & Finance Τετάρτη 20/04/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: H «επική» πτώση του Netflix έφερε απώλειες 1,2% στο Nasdaq

Wall Street: H «επική» πτώση του Netflix έφερε απώλειες 1,2% στο Nasdaq

Mε μεικτά πρόσημα έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με τους επενδυτές να «βομβαρδίζονται» από πλήθος εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. Ο Dow Jones βρήκε στήριγμα στα ισχυρά αποτελέσματα της Procter & Gamble, ενώ ο Nasdaq παρασύρθηκε από την «επική» πτώση των μετοχών του Netflix.

O Dow ενισχύθηκε 249.59 μονάδες ή 0,7%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε χωρίς καμία μεταβολή. Αντίθετα, ο Nasdaq υποχώρησε 1,2%. 

Η μετοχή του Netflix υποχώρησε περισσότερο από 35% στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων που έδειξαν ότι οι συνδρομητές του μειώθηκαν κατά 200.000 συνδρομητές στο πρώτο τρίμηνο, στην πρώτη μείωση των συνδρομητών σε διάρκεια μεγαλύτερη των 10 ετών. 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το 2004 και ο γίγαντας streaming αποτέλεσε τη μετοχή με την χειρότερη επίδοση στο δείκτη S&P 500 στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, με πτώση 63%. Αμέσως ακολούθησε κύμα υποβαθμίσεων από 10 αναλυτές της Wall Street, επικαλούμενοι την εξασθενημένη καθοδήγηση για την πορεία της οικονομικής χρήσης του.  

Η κατάρρευση της μετοχής του Netflix παρέσυρε και τις υπόλοιπες εταιρείες στον χώρο του streaming, όπως Disney, Roku και Warner Bros. H μετοχή της Discovery υποχώρησε περισσότερο από 6%, ενώ της Paramount απώλεσε 8,6% της αξίας της. 

Επίσης, απέτρεψε τους επενδυτές από το να αγοράσουν και άλλες μετοχές τεχνολογίας, εν αναμονή και νέων ανακοινώσεων. Η μετοχή της Tesla υποχώρησε 3%, ενώ των Amazon και Salesforce περισσότερο από 2%.  

Στον αντίποδα, η μετοχή της Procter & Gamble ενισχύθηκε περισσότερο από 2,6%, αφότου ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Με άνοδο άνω του 7% και η μετοχή της ΙΒΜ. 

«Μέχρι στιγμής, οι επιχειρήσεις βρίσκουν πολύ μεγάλη ζήτηση σε όλο το φάσμα της βιομηχανίας, παρά τον πληθωρισμό και τις πιέσεις στις αλυσίδες προσφοράς. Παρότι αναμένουμε ότι το φετινό έτος θα συνεχίσει να είναι ιδιαίτερα νευρικό, η δυναμική των εταιρικών κερδών θα προσφέρει στήριγμα στις μετοχές τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», αναφέρει ο Ρος Μέιφιλντ της Baird. 

Περίπου το 12% των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, εκ των οποίων το 80% έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με την FactSet. Ωστόσο, αυτό που καθοδηγεί την αγορά πίσω από την πρώτη αντίδραση είναι μέχρι στιγμής η έλλειψη εταιρικής καθοδήγησης. 

Πέραν των εταιρικών αποτελεσμάτων, οι επενδυτές παρακολουθούν και την πορεία των ομολογιακών αποδόσεων. Σήμερα, η απόδοση του 10ετούς αποκλιμακώθηκε μετά το 2,94% που άγγιξε στη συνεδρίαση της Τρίτης. 

 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Βουτιά άνω του 30% στη Wall Street 

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ανοδικές τάσεις με το βλέμμα στα εταιρικά κέρδη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News