Κόσμος Δευτέρα 25/04/2022, 20:26
ΚΟΣΜΟΣ

Η Starlink του Elon Musk θα παρέχει ασύρματο ίντερνετ κατά τη διάρκεια των πτήσεων της Hawaiian Airlines

Η Starlink του Elon Musk θα παρέχει ασύρματο ίντερνετ κατά τη διάρκεια των πτήσεων της Hawaiian Airlines

Η Starlink του Elon Musk σύναψε συμφωνία με τη Hawaiian Airlines για την παροχή ασύρματο ίντερνετ κατά τη διάρκεια των πτήσεων της Hawaiian Airlines Inc.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι εταιρείες βρίσκονται στα αρχικά στάδια υλοποίησης και το ασύρματο Διαδίκτυο αναμένεται να εγκατασταθεί σε επιλεγμένα αεροσκάφη το επόμενο έτος, δήλωσε η αεροπορική.

Η Starlink, μέλος του Ομίλου της SpaceX, βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορες αεροπορικές εταιρείες εδώ και μήνες για την παροχή υπηρεσιών διαδικτύου κατά την πτήση, καθώς προσπαθεί να επεκτείνει την εμβέλειά της πέρα ​​από τους καταναλωτές και τα νοικοκυριά σε αγροτικές περιοχές του πλανήτη που έχουν ελάχιστη έως καθόλου πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η Hawaiian δήλωσε ότι θα εξοπλίσει τα αεροσκάφη Airbus A330 και A321neo, καθώς και έναν εισερχόμενο στόλο Boeing 787-9 με τη δορυφορική υπηρεσία σύνδεσης στο διαδίκτυο της Starlink.

Η Starlink υπέγραψε την πρώτη της συμφωνία με έναν αερομεταφορέα, ημι-ιδιωτική υπηρεσία τζετ JSX, την περασμένη εβδομάδα και περιλαμβάνει τον εξοπλισμό 100 αεροπλάνων με τερματικά Starlink. 

Την περασμένη εβδομάδα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Delta Air Lines (DAL.N) είχε συνομιλίες με τη Starlink και είχε πραγματοποιήσει διερευνητικές δοκιμές της τεχνολογίας της.

Η SpaceX έχει ζητήσει ρυθμιστική έγκριση από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ για τη λειτουργία της Starlink σε αεροπλάνα και πλοία και είχε δοκιμάσει προηγουμένως το δίκτυο του διαδικτύου σε αεριωθούμενα Gulfstream, καθώς και στρατιωτικά αεροσκάφη.

Η Hawaiian δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει επί του παρόντος να αναπτύξει την υπηρεσία στα αεροσκάφη της Boeing 717 που εκτελούν σύντομες πτήσεις μεταξύ των νησιών της Χαβάης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News