Κόσμος Πέμπτη 17/02/2022, 16:16
ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Φιμώνει και παρενοχλεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Έλον Μασκ: Φιμώνει και παρενοχλεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Για συντονισμένη προσπάθεια να περιορίσει το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου κατηγορεί ο Έλον Μασκ την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η οποία ζήτησε την επίβλεψη των επικοινωνιών του Μασκ σε συμφωνία του 2018. Τα δύο μέρη ήρθαν στη σχετική συμφωνία όταν ο Μασκ ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι σκέφτεται να ιδιωτικοποιήσει την Tesla και ότι έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

Η κίνηση οδήγησε σε μεγάλες διακυμάνσεις της μετοχής και η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επενέβη προκειμένου να μην συμβούν αντίστοιχα περιστατικά. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Μασκ σε σχετικό έγγραφο, υποχρεώθηκε να έρθει στην συμφωνία αυτή, διότι πίστευε ότι με τον τρόπο αυτό θα τελείωνε η «παρενόχληση» από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, επιτρέποντας στο δικαστήριο και όχι την Επιτροπή να επιβλέπει εάν συμμορφώνεται με τους όρους.

«Αλλά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αθέτησε την υπόσχεσή της», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο από τη δικηγορική ομάδα του Μασκ, όπου επίσης σημειώνεται ότι εκμεταλλέυεται την συμφωνία και την χρησιμοποιεί, προκειμένου να «φιμώνει και να παρενοχλεί τον κ. Μασκ και την Tesla».

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι η επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν έχει ακόμη διοχετεύσει μερίσματα ύψους 40 εκατ. δολαρίων στους μετόχους, όπως είχε συμφωνηθεί.

«Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φαίνεται πως στοχοποιεί τον κ. Μασκ και την Tesla με ατελείωτη έρευνα κυρίως επειδή ο κ. Μασκ παραμένει ένας σκληρός επικριτής της κυβέρνησης. Οι υπερμετρες προσπάθειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς φαίνονται υπολογισμένες ώστε να περιορίσουν τα δικαιώματα ελευθερίας του λόγου αντί να επιβάλει κανόνες που εφαρμόζονται σε όλους με ίσο τρόπο», σημειώνεται.

Υπενθυμίζεται πως κατά την συμφωνία με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, ο Μασκ δεν μπορεί να αναρτά tweets ούτε να επικοινωνεί με άλλον τρόπο γραπτώς χωρίς να λαμβάνει έγκριση από δικηγόρο της εταιρείας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Χαλινάρια στο ανεξέλεγκτο τουιτάρισμα του Μασκ ζητά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

Για κακοποίηση ζώων κατηγορείται η Neuralink του Έλον Μασκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News