Business & Finance Δευτέρα 25/04/2022, 09:53
BUSINESS & FINANCE

To Twitter κοιτά με «άλλο βλέμμα» την προσφορά του Μασκ

To Twitter κοιτά με «άλλο βλέμμα» την προσφορά του Μασκ

To Twitter μπορεί να αλλάξει στάση και γίνει πιο «δεκτικό» στην προσπάθεια εξαγοράς του από τον Έλον Μασκ, αφού ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 46,5 δισ. δολαρίων για την συμφωνία, αναφέρει το CNBC.

Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter συνεδρίασε την Κυριακή για να συζητήσει τα πλάνα του Μασκ, δήλωσε στο CNBC πηγή που βρίσκεται κοντά στις συζητήσεις. H ίδια πηγή πρόσθεσε ότι το ΔΣ αναζητά κι άλλε προσφορές και πως η εταιρεία θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις το αργότερο μέχρι την Πέμπτη που θα δημοσιευτούν οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις.

Νωρίτερα, δημοσίευμα της Wall Street Journal σημείωνε ότι η διοίκηση του Twitter επανεξετάζει την προσφορά και πλέον είναι πολύ πιθανό οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις. Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία της αποτίμησης της αξίας της, ενώ τα στελέχη της ετοιμάζεται να ζητήσουν εξασφαλίσεις σε περίπτωση που τελικά δεν προχωρήσει η συμφωνία. Εκπρόσωπος της Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Η προσφορά του Μασκ

Οι διαβουλεύσεις προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, μετά από την ανακοίνωση του Μασκ για την εξασφάλιση των απαραίτητων κεφαλαίων που θα χρηματοδοτήσουν την εξαγορά της εταιρείας social media.

Ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Tesla εξασφάλισε 25,5 δισ.δολάρια σε χρέος – συμπεριλαμβανομένου ενός δανείου ύψους 12,5 δισ.δολαρίων έναντι των μετοχών του στην αυτοκινητοβιομηχανία του – από μία ομάδα τραπεζών με επικεφαλής τη Morgan Stanley, όπως ανακοίνωσε ο οικονομικός του σύμβουλος. Ο ίδιος δεσμεύθηκε να προσφέρει ένα επιπλέον 21 δισ.δολάρια από δικά του χρήματα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Έλον Μασκ: Mε πακέτο ύψους 46,5 δισ.δολαρίων θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter

Τι είναι αυτό το «δηλητηριώδες χάπι» για το οποίο μιλούν όλοι;

E. Musk: Διαφορετικά τα συμφέροντα του δ.σ. του Twitter με των μετόχων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News