Business & Finance Σάββατο 16/04/2022, 10:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Twitter: Ενισχύει την «άμυνά» του έναντι της προσφοράς του Μασκ

Twitter: Ενισχύει την «άμυνά» του έναντι της προσφοράς του Μασκ

Σε νέα κίνηση προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την επιθετική πρόταση εξαγοράς από τον Έλον Μασκ, προέβη το Twitter. Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα με γνώση επί του θέματος, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης μετά τη Goldman Sachs, προσέλαβε και δεύτερη επενδυτική τράπεζα τη JP Morgan, για να λειτουργήσει ως σύμβουλος στα νέα δεδομένα.

Χθες το Τwitter υιοθέτησε ένα περιορισμένης διάρκειας σχέδιο για τα δικαιώματα των μετόχων, που φέρει την ονομασία «δηλητηριώδες χάπι», μία ημέρα αφότου ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ προσφέρθηκε να αγοράσει την εταιρεία στην τιμή των 43 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Με βάση τη νέα διάρθρωση, εάν κάποιο άτομο ή ομάδα αποκτήσει προνομιακό μερίδιο της τάξης τουλάχιστον 15% των υπό διαπραγμάτευση κοινών μετοχών του Twitter χωρίς την έγκριση του δ.σ. της εταιρείας, τότε οι υπόλοιποι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν επιπλέον μετοχές σε χαμηλή τιμή.

Σύμφωνα με τις πηγές, τα δύο μέρη έχουν συμφωνήσει σε μια συνεργασία η οποία αφορά την παροχή βοήθειας από τη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα σε ενδεχόμενες συνομιλίες με πιθανούς αγοραστές.

Εκτός από την προσφορά του Μασκ, το Twitter έχει δεχθεί κι άλλες προσφορές, μεταξύ άλλων και από την εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Thoma Bravo.

Με τις δύο προαναφερόμενες τράπεζες υπάρχει παρελθόν με τον ιθύνοντα νου της Tesla και συγκεκριμένα από το 2018 και την αποτυχημένη προσπάθεια του Μασκ να ιδιωτικοποίησει την αμιγώς ηλεκτροκίνητη αυτοκινητοβιομηχανία, με τη Goldman Sachs να πρωτοστατεί στην προσπάθεια αυτή.

Αντιθέτως, JP Morgan και Μασκ έχουν καταθέσει εκατέρωθεν μηνύσεις για συναλλαγές μετοχών ορισμένες από τις οποίες συνδέονται με το tweet του Μασκ το 2018 ότι είχε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την ιδιωτικοποίηση της Tesla, μια προσπάθεια που εγκαταλείφθηκε. Οι δύο πλευρές αναμένεται να εμφανιστούν στις αίθουσες των δικαστηρίων την επόμενη εβδομάδα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Twitter: Bγάζει «δηλητηριώδες χάπι» κατά της επιθετικής προσφοράς Έλον Μασκ

Elon Musk: Προσφέρει 54,2 δολάρια ανά μετοχή για την εξαγορά του Twitter

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News