Business & Finance Παρασκευή 15/04/2022, 20:16
ΒUSINESS & FINANCE

Twitter: Bγάζει «δηλητηριώδες χάπι» κατά της επιθετικής προσφοράς Έλον Μασκ

Twitter: Bγάζει «δηλητηριώδες χάπι» κατά της επιθετικής προσφοράς Έλον Μασκ

Το Τwitter υιοθέτησε ένα περιορισμένης διάρκειας σχέδιο για τα δικαιώματα των μετόχων, που φέρει την ονομασία «δηλητηριώδες χάπι», μία ημέρα αφότου ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ προσφέρθηκε να αγοράσει την εταιρεία στην τιμή των 43 δισ.δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. 

Το δ.σ. ψήφισε ομόφωνα υπέρ της υιοθέτησης του σχεδίου. 

Με βάση τη νέα διάρθρωση, εάν κάποιο άτομο ή ομάδα αποκτήσει προνομιακό μερίδιο της τάξης τουλάχιστον 15% των υπό διαπραγμάτευση κοινών μετοχών του Twitter χωρίς την έγκριση του δ.σ. της εταιρείας, τότε οι υπόλοιποι μέτοχοι θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν επιπλέον μετοχές σε χαμηλή τιμή. 

Το σχέδιο θα έχει διάρκεια έως τις 14 Απριλίου του 2023. Πρόκειται για μία τακτική κοινή που χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστεί πιθανή επιθετική εξαγορά. 

«Το σχέδιο με τα δικαιώματα περιορίζει τη δυνατότητα σε κάθε άλλη εταιρεία, άτομα ή ομάδα να αποκτήσει τον έλεγχο του Twitter μέσω συσσώρευσης μετοχών στην ανοικτή αγορά χωρίς να δοθεί στο δ.σ. ο απαραίτητος χρόνος για να ενημερωθεί και να κάνει διορθωτικές κινήσεις που είναι προς όφελος των μετόχων του», αναφέρεται στο ανακοινωθέν της εταιρείας. 

Το Twitter σημείωσε ότι το σχέδιο με τα δικαιώματα δεν εμποδίζει το δ.σ. να δεχθεί μία προσφορά εξαγοράς εάν κρίνει ότι είναι προς το συμφέρον της ίδιας της εταιρείας και των μετόχων της. 

Ο Μασκ διαθέτει ήδη μερίδιο 9,2% στο Twitter, όπως αποκαλύφθηκε από έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Αφότου η αγορά του εν λόγω μεριδίου έγινε γνωστή, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter ανακοίνωσε τα σχέδια για συμμετοχή του Μασκ στο δ.σ., πρόταση που ωστόσο ο ιδιοκτήτης της Tesla απέρριψε λίγες ημέρες αργότερα. 

Από συνέδριο που συμμετείχε την Πέμπτη, ο Μασκ αποκάλυψε το όραμά του να κάνει τους αλγόριθμους του Twitter πιο προσιτούς στο κοινό. Είπε επίσης ότι δεν είναι σίγουρος ότι θα καταφέρει να αγοράσει το Twitter, παρότι, όπως προσέθεσε, διαθέτει αρκετό ενεργητικό για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία, εάν τελικά γίνει αποδεκτή. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Υποχωρεί η μετοχή της Tesla- Αντίδραση των επενδυτών στην πρόταση εξαγοράς του Twitter

Elon Musk: Προσφέρει 54,2 δολάρια ανά μετοχή για την εξαγορά του Twitter

Game of Thrones με το Twitter: Θα εξαγοράσει ο Μασκ την πλατφόρμα;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News