Business & Finance Δευτέρα 28/03/2022, 08:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: Σκέφτεται να φτιάξει δική του πλατφόρμα social media

Elon Musk: Σκέφτεται να φτιάξει δική του πλατφόρμα social media

O Elon Musk σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα social media, όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter. 

Ο CEO της Tesla και της SpaceX διαμαρτυρήθηκε ότι το Twitter δεν επιτρέπει την ελευθερία του λόγου. 

«Με δεδομένο ότι το Twitter είναι η de facto ‘κεντρική πλατεία της πόλης’, το ότι αποτυγχάνει να εφαρμόσει τις αρχές της ελευθερίας  του λόγου υπονομεύει τη δημοκρατία. Τι πρέπει να γίνει;», έγραψε ο Musk στο Twitter και στη συνέχεια ρώτησε εάν χρειάζεται μια νέα πλατφόρμα. 

Σύμφωνα με μία συμφωνία που έχει κάνει από το 2018 με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Musk πρέπει να έχει την έγκριση άλλων στελεχών της Tesla πριν να τουιτάρει κάτι σχετικό με την εταιρεία. 

Τον Νοέμβριο, αφότου ρώτησε τους followers  του στο Twitter για το εάν θα έπρεπε να πουλήσει το 10% από το ποσοστό του στην Tesla, η Επ. Κεφαλαιαγοράς του έστειλε κλήτευση, καθώς το tweet προκάλεσε μεγάλη πτώση της μετοχής. Τότε, ο CEO της Tesla μίλησε για «παρενόχληση». 

Εάν ο Musk πράγματι δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα θα προστεθεί στη λίστα των δημοσίων προσώπων και των εταιρειών τεχνολογίας που εγκαταλείπουν τα παραδοσιακά social media για τις δικές τους πλατφόρμες, με στόχο την ελευθερία του λόγου, όπως λένε. Ο πρώην πρόεδρος τω ΗΠΑ, Donald Trump, που έχει αποκλειστεί από το Twitter από τον Ιανουάριο του 2021, ίδρυσε την Truth Social τον Φεβρουάριο. 

Ως εναλλακτικές στα μεγάλα δίκτυα των social media έχουν εμφανιστεί επίσης τα Rumble, Parler και Gettr. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News