Business & Finance Τετάρτη 24/11/2021, 11:26
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η αδίστακτη κ. Χολμς: Πώς έκλεψε το λογότυπο της Pfizer

Η αδίστακτη κ. Χολμς: Πώς έκλεψε το λογότυπο της Pfizer

Ακόμα και το λογότυπο της Pfizer χρησιμοποίησε η Ελίζαμπεθ Χολμς, χωρίς την έγκριση της φαρμακοβιομηχανίας, προκειμένου να δείξει ότι η ανύπαρκτη –όπως αποδείχθηκε- τεχνολογία της Theranos έχει την έγκριση του γίγαντα των φαρμάκων.

Καταθέτοντας στη δίκη της, η ιδρύτρια της Theranos ομολόγησε ότι εκείνη έβαλε το λογότυπο τόσο της Pfizer όσο και της Schering-Plough σε έγγραφα που δήθεν πιστοποιούσαν την τεχνολογία της. Η τεχνολογία που επέτρεπε τη διενέργεια μίας σειράς από διαγνωστικές εξετάσεις χρησιμοποιώντας μόνο μία σταγόνα αίματος, ήταν τελικά ένα ψέμα. Στην πραγματικότητα, η Theranos χρησιμοποιούσε συμβατικά διαγνωστικά μηχανήματα για να κάνει τις περισσότερες από τις εξετάσεις.

«Εύχομαι να το είχα κάνει διαφορετικά», είπε η Χολμς  κατά την τρίτη ημέρα της κατάθεσής της, όταν ομολόγησε ότι η ίδια έβαλε τα λογότυπα πάνω στις εκθέσεις, χωρίς να έχει την έγκριση των φαρμακοβιομηχανιών. Όμως, επέμεινε ότι στόχος της δεν ήταν να εξαπατήσει.

Η Χολμς κατηγορείται για απάτη έναντι των επενδυτών και των ασθενών της Theranos, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως 20 ετών.

Τα έγγραφα με τα «κλεμμένα» λογότυπα είχαν δοθεί σε στελέχη της αλυσίδας φαρμακείων Walgreens, στο πλαίσιο των συνομιλιών που κατέληξαν στη συνεργασία της με την Theranos. Η αλυσίδα προσέφερε τις διαγνωστικές εξετάσεις της Theranos σε 40 καταστήματά της.

«Αυτή η δουλειά είχε γίνει σε συνεργασία με τις συγκεκριμένες εταιρείες και ήθελα να το δείξω αυτό», είπε η Χολμς για τη χρήση των logos.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης: 

Η ανθρώπινη πλευρά του σκανδάλου Theranos: Το τεστ εγκυμοσύνης που «καίει» την Ελίζαμπεθ Χολμς

Η δίκη για το σκάνδαλο του αίματος: Πώς προσπαθούν οι δικηγόροι της να σώσουν την Ελίζαμπεθ Χολμς

Ελίζαμπεθ Χολμς: Από την έπαυλη των 135 εκατ. δολαρίων στα 20 χρόνια φυλακή;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News