Business & Finance Παρασκευή 10/09/2021, 11:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκάνδαλο Theranos: Τι αποκαλύπτουν τα SMS ανάμεσα σε Χολμς και Μπαλουάνι

Διακοπή της δίκης λόγω... Covid

Σκάνδαλο Theranos: Τι αποκαλύπτουν τα SMS ανάμεσα σε Χολμς και Μπαλουάνι

Παγώνει προσωρινά η δίκη του πολύκρατου σκανδάλου Theranos στις ΗΠΑ, καθώς ένας εκ των ενόρκων γνωστοποίησε πως έχει πιθανότατα εκτεθεί στην Covid-19 και επρόκειτο να κάνει εργαστηριακό τεστ μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ωστόσο οι εισαγγελείς είχαν προλάβει να καταθέσουν έξι σελίδες προσωπικών μηνυμάτων ανάμεσα στους συνιδρυτές της εταιρείας Ελίζαμπεθ Χολμς και Σάνι Μπαλουάνι, τα οποία αποκαλύπτουν πτυχές της σχέσης τους, αλλά και την κοινή στρατηγική αντιμετώπισης των αρνητικών πληροφοριών και καταγγελιών από ασθενείς το 2015. 

Και οι δύο κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν ασθενείς και επενδυτές υποστηρίζοντας ότι η τεχνολογία τους μπορούσε να δώσει με λίγες σταγόνες αίματος αποτελέσματα ακριβείας για δεκάδες εξετάσεις, ενώ στην πραγματικότητα δεν λειτουργούσε. 

Με την κατάθεση των μηνυμάτων στο δικαστήριο οι εισαγγελικές αρχές θέλουν να αντικρούσουν ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα της Χολμς: Ότι βρισκόταν σε μία κακοποιητική σχέση με τον Μπαλουάνι ο οποίος και είχε πλήρη τον έλεγχο της ζωής και των κινήσεών της. 

Πρόκειται για μηνύματα που εστάλησαν από τον Μάιο έως και τον Ιούλιο του 2015, λίγο πριν αποκαλυφθεί πλήρως το σκάνδαλο και σκάσει η «φούσκα» της Theranos. 

«Είσαι αέρας δροσιάς στην έρημο για εμένα. Το νερό μου. Και ένας ωκεανός» έγραφε η Χολμς στον Μπαλουάνι. Σε άλλο μήνυμα της ίδιας ημέρας πρόσθετε: «Είμαι τρελά ερωτευμένη μαζί σου και με τη δύναμή σου». 

«Είδα την φριχτή, αρνητική κριτική από κάποιον στο εργαστήριο Newark. Προσπαθώ να την αποσύρω» έγραφε ο Μπαλουάνι σε άλλο μήνυμα. «Το είδα. Θα τους πιάσουμε» απαντούσε εκείνη. 

«Θα βρούμε καλές απαντήσεις στις ερωτήσεις και θα ανατρέψουμε την κατάσταση» διαβεβαίωνε την επικεφαλής Χολμς σε άλλο μήνυμα o σύντροφός της. «Αισθάνομαι το πιο τυχερό άτομο στον κόσμο που σε έχω» έγραφε εκείνη, ενώ πρόσθετε: «Πρέπει να το προσπεράσουμε. Οι προκλήσεις είναι οι μεγαλύτερες ευκαιρίες μας». «Σου στέλνω όλη μου την αγάπη» συνέχιζε εκείνος, για να λάβει την απάντηση: «Μου λείπεις τρομερά». 

«Τα μηνύματα δίνουν την εικόνα ενός ζευγαριού που ήταν αγαπημένο, εκτιμούσε ο ένας τις σκέψεις του άλλου και από κοινού προωθούσαν έναν ενιαίο στόχο» σχολιάζει στο Business Insider η Τσέριλ Μπέιντερ, καθηγήτρια Νομικής και πρώην βοηθός εισαγγελέα. «Νομίζω ότι οι ένορκοι θα διαβάσουν τα μηνύματα αυτά ως απόδειξη μίας ισότιμης, στενής και αγαπημένης σχέσης» σημειώνει. 

Προσθέτει πάντως ότι είναι βέβαιο πως οι δικηγόροι της Χολμς θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν τις εντυπώσεις και να τα παρουσιάσουν ως δικό τους πλεονέκτημα, διατεινόμενη ότι δεν αποκαλύπτουν αμοιβαία στοργή και στήριξη, αλλά τον απόλυτο βαθμό στον οποίο η Χολμς ήταν αφοσιωμένη και εξαρτημένη από τον Μπαλουάνι. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News