Business & Finance Παρασκευή 19/11/2021, 21:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκάνδαλο του αίματος: Μετά από 11 εβδομάδες και 29 μάρτυρες ξεκινά η υπεράσπιση

Σκάνδαλο του αίματος: Μετά από 11 εβδομάδες και 29 μάρτυρες ξεκινά η υπεράσπιση

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων και των αποδείξεων που προσκόμισε η αρμόδια εισαγγελία για την κατηγορούμενη Ελίζαμπεθ Χολμς στην υπόθεση Theranos. Σε 11 εβδομάδες από το άνοιγμα της υπόθεσης κλήθηκαν 29 μάρτυρες, οι οποίοι κατέθεσαν στοιχεία σχετικά με την υποτιθέμενη επαναστατική τεχνολογία της Theranos που υποσχόταν την ανίχνευση ασθενειών, όπως καρκίνο και διαβήτη, με μόνο λίγες σταγόνες αίμα.

Ο τελευταίος μάρτυρας που κλήθηκε ήταν ο δημοσιογράφος Rogan Parloff, ο οποίος δημοσίευσε εκτενές αφιέρωμα στην Χολμς το 2014 για το περιοδικό Fortune. Η εισαγγελία υποστηρίζει πως η Χολμς εκμεταλλεύτηκε το άρθρο με τίτλο «This CEO Is Out For Blood» προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές. Στο αποκορύφωμα της επενδυτικής φρενίτιδας προς την Theranos, η εταιρεία είχε αποτίμηση περίπου 9 δισ. δολαρίων.

Μεταξύ των μαρτύρων βρέθηκαν επίσης πρώην στελέχη του εργαστηρίου της εταιρείας, καθώς ο πρώην υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, James Mattis, ο οποίος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Theranos. Επίσης, κλήθηκαν ασθενείς, γιατροί, επενδυτές και επιχειρηματικοί συνεργάτες της εταιρείας.

Η 37 χρονη Χολμς αρνήθηκε τις κατηγορίες σε 11 δικαστήρια για απάτη. Σε περίπτωση που καταδικασθεί, η Χολμς πρόκεται να περάσει είκοσι χρόνια στη φυλακή.

Υπεράσπιση

Άμεσα θα ξεκινήσει η προσκόμιση αποδεικτικών στοιχείων από την πλευρά της υπεράσπισης, η οποία θα συμπεριλαμβάνει και την απολογία της ίδιας της Χολμς.

«Ναι είναι πολύ έξυπνη. Αλλά υπάρχουν πολλές αποδείξεις από την εισαγγελία, για τις οποίες εάν ερωτηθεί μπορεί να ξέρει τι να μην απαντήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά νομικός αναλυτής του NBC News που καλύπτει την υπόθεση.

Η Χολμς ίδρυσε την εταιρεία το 2003 και έλαβε τεράστιο επενδυτικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Το 2018 η Theranos κατέρρευσε αφότου αποδείχθηκε ότι η δήθεν επαναστατική τεχνολογία δεν λειτουργεί και ότι πρόκειται περί απάτης.

moneryeview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Η δίκη για το σκάνδαλο του αίματος: Πώς προσπαθούν οι δικηγόροι της να σώσουν την Ελίζαμπεθ Χολμς

Σκάνδαλο Theranos: O θηλυκός Στιβ Τζομπς και η μεγάλη απάτη του αίματος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News