Business & Finance Τρίτη 12/10/2021, 14:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ψήνεται» η μεγαλύτερη εξαγορά από private equity όλων των εποχών

Ο λόγος για τον καταναλωτικό βραχίονα της Glaxo

«Ψήνεται» η μεγαλύτερη εξαγορά από private equity όλων των εποχών

Το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτικών funds φαίνεται ότι έχει προσελκύσει ο καταναλωτικός τομέας της GlaxoSmithKline Plc, μια εξέλιξη η οποία μπορεί να οδηγήσει στη μεγαλύτερη εξαγορά όλων των εποχών. 

Η εισηγμένη -στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου- φαρμακοβιομηχανία, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Bloomberg, εξετάζει το ενδεχόμενο της απόσχισης του καταναλωτικού κλάδου και της εισόδου ιδιωτών επενδυτών, μέσω της παράλληλης εισαγωγής στο χρηματιστήριο. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους δυνητικούς επενδυτές συγκαταλέγονται μερικά από τα μεγαλύτερα funds, όπως το γνωστό στην Ελλάδα CVC Capital Partners, το Advent International, το Blackstone, το KKR & Co κ.α. 

Ο καταναλωτικός βραχίονας θα μπορούσε, επίσης, να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων φαρμακευτικών και καταναλωτικών εταιρειών, με την αποτίμηση ενός πιθανού deal να εκτιμάται σε τουλάχιστον 54 δισ. δολάρια. 

Σήμερα, εξάλλου, η Glaxo γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε τροχιά απόσχισης του κλάδου, με χρονικό ορίζοντα τα μέσα του 2022, ενώ επανέλαβε ότι η διοίκηση θα αξιολογήσει κάθε πιθανή επιλογή, με γνώμονα την αύξηση της αξίας για τους μετόχους. 

Σε κάθε περίπτωση, οποιοδήποτε deal, σύμφωνα με το Bloomberg, θα αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά από private equity, ξεπερνώντας και την απόκτηση της TXU Corp από τα funds KKR – TPG το 2007. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News