Business & Finance Παρασκευή 8/10/2021, 09:05
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrasoft: Στη Netcompany έναντι 235 εκατ. ευρώ

Intrasoft: Στη Netcompany έναντι 235 εκατ. ευρώ

Την πώληση του συνόλου των μετοχών της Intrasoft International στη Netcompany ανακοίνωσε ο όμιλος Intracom, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει από νωρίς το moneyreview.gr

H Netcompany, με έδρα την Κοπεγχάγη, πρόκειται να αποκτήσει το 100% της Intrasoft. Μερίδιο 91,74% της εταιρείας ανήκει σήμερα στην Intracom Technologies,  ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της Intrasoft International. Το τίμημα είναι στα 184,8 εκατ. ευρώ και η συνολική αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 235 εκατ. ευρώ. Τo deal αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου τριμήνου του 2021,  εφόσον έχουν πληρωθεί οι προβλεπόμενοι όροι και αιρέσεις και έχουν χορηγηθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Σημειώνεται ότι το 2020 το Ebitda της Intrasoft ανήλθε σε 18,02 εκατ. ευρώ επί τζίρου 197 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία εμφάνιζε καθαρό δανεισμό της τάξεως των 32 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν πληροφορίες, το deal συνάδει με τη στρατηγική της Intracom ως ομίλου συμμετοχών που θα αξιοποιήσει την επιπρόσθετη ρευστότητα για την υλοποίηση νέων επενδύσεων. Όπως και με τη στρατηγική της Netcompany για τη διεκδίκηση νέων έργων στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι το «μότο» του διευθύνοντα συμβούλου και συνιδρυτή της André Rogaczewski είναι ότι από το 2000 η εταιρεία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Intracom Holdings αναφερόμενος στη συναλλαγή, δήλωσε:

«Καθοριστικοί παράγοντες της επιτυχίας της INTRACOM υπήρξαν ανέκαθεν η ταχύτατη προσαρμογή της στο οικονομικό περιβάλλον και η ευελιξία στη μετάβαση σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Αυτή η συναλλαγή είναι επωφελής για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη: η NETCOMPANY και η INTRASOFT INTERNATIONAL ξεκινούν μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία έχοντας κοινό όραμα, και η INTRACOM με τη σειρά της, έχει την ευκαιρία να αναπτύξει την επενδυτική στρατηγική της σε τομείς αιχμής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της.»

 
Η INTRACOM HOLDINGS είναι ιδρυτής και κύριος μέτοχος ενός Ομίλου εταιρειών με ισχυρή παρουσία στην ελληνική και διεθνή αγορά, διατηρώντας μέχρι σήμερα 16 θυγατρικές στο εξωτερικό και αναπτύσσοντας διεθνή δραστηριότητα σε 70 χώρες. Η εταιρεία διαθέτει αποδεδειγμένα μακροχρόνια εμπειρία και επιτυχημένο ιστορικό στην ίδρυση, διαχείριση και πώληση θυγατρικών της, δημιουργώντας σημαντικές υπεραξίες. H πώληση της INTRASOFT INTERNATIONAL, μετά από 25 χρόνια κερδοφορίας και ανάπτυξης, αποτελεί μια στρατηγική απόφαση που ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω ενδυνάμωση της δραστηριότητας της INTRACOM HOLDINGS, με ταυτόχρονη ενίσχυση των μακροπρόθεσμων προοπτικών της, και της αξίας που μπορεί να προσφέρει στους μετόχους της.

Με την ολοκλήρωση της πώλησης της INTRASOFT INTERNATIONAL ο συνδυασμός ρευστότητας και δυνατότητας μόχλευσης που αποκτά η INTRACOM HOLDINGS, τής προσδίδει επενδυτική ισχύ που ξεπερνά τα € 300 εκατ., ποσό το οποίο θα επιδιωχθεί να ενισχυθεί περαιτέρω μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, στα οποία η INTRACOM HOLDINGS έχει σχεδιάσει να συμμετάσχει».

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News