Business & Finance Τρίτη 5/10/2021, 14:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Paris Saint-Germain: Η ομάδα με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση σε NFT

Paris Saint-Germain: Η ομάδα με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση σε NFT

Το πιο πολύτιμο NFT μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομίλων έχει η Paris Saint-Germain με περισσότερους από 10.000 ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών token αξίας 76,9 εκατ. δολαρίων

Σε σχέση με άλλους κλάδους, ο χώρος του ποδοσφαίρου φαίνεται πως έχει ανταποκριθεί ένθερμα στην τεχνολογία των NFT. Εξ ού και σύμφωνα με στοιχεία από το Wette.de, την πλατφόρμα εκτίμησης αθλητικών στοιχημάτων, οι δέκα κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί όμιλοι παγκοσμίως όσον αφορά την κατοχή non-fungible tokens έχουν συγκεντρώσει συνολικά περισσότερα από 330 εκατ. δολάρια.

Η Paris Saint-Germain βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ενώ αμέσως επόμενη όσον αφορά την κεφαλαιοποίησή της σε NFT κατατάσσεται η FC Barcelona και ειδικότερα στα 57,33 δολάρια. Ακολουθεί η Manchester City, η οποία εισήχθη νωρίτερα σε σχέση με πολλές άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες στο χώρο των NFT και πλέον εκτιμάται πως έχει tokens αξίας 55,7 εκατ. δολαρίων.

Η τουρκική Galatasaray καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με 29,08 εκατ. δολάρια, στη συνέχεια η Athletico Madrid με 29 εκατ. δολάρια και η AC Milan με 28,04 εκατ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως την 11η θέση καταλαμβάνει η μοναδική ποδοσφαιρική ένωση της λίστας που δεν συγκαταλέγεται σε όμιλο. Πρόκειται για την ποδοσφαιρική ένωση της Αργεντινής, η οποία κατέχει NFT με αξία 3,78 εκατ. δολαρίων.

Περισσότερο ενδιαφέρον για τα NFT

Υπενθυμίζεται πως τα Non-Fungible Tokens είναι ηλεκτρονικά πιστοποιητικά και μοναδικές μη ανταλλάξιμες μάρκες σε ψηφιακή μορφή, που αξιοποιούν την τεχνολογία blockchain ως αποθηκευτικό χώρο. Τα NFTs βιώνουν τεράστια άνθηση και έχουν προσελκύσει πολλούς ενδιαφερόμενους, ως αποτέλεσμα και της μανίας με τα κρυπτονομίσματα και της ανόδου που βίωσαν ιδίως από την επέλαση της πανδημίας.

Σημειώνεται μάλιστα, πως ο ιδρυτής του Twitter Τζακ Ντόρσι είχε βγάλει σε δημοπρασία το πρώτο τουίτ που ανέβηκε ποτέ στην πλατφόρμα, το περίφημο «just setting up my twttr», ως NFT, λαμβάνοντας προσφορές έως 2,5 εκατ. δολαρίων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News