Business & Finance Παρασκευή 1/10/2021, 16:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πλατφόρμα που έδωσε κατά λάθος 90 εκατ. δολάρια στους χρήστες – Τώρα παρακαλά να τα πάρει πίσω

Η πλατφόρμα που έδωσε κατά λάθος 90 εκατ. δολάρια στους χρήστες – Τώρα παρακαλά να τα πάρει πίσω

Περισσότερα από 90 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα πέρασαν κατά λάθος στα χέρια χρηστών από την πλατφόρμα Compound, η οποία δραστηριοποιείται στην αποκεντρωμένη χρηματοοικονομική, έπειτα από αναβάθμισή της. Τώρα, ο ιδρυτής της εταιρείας, Robert Leshner, παρακαλεί τους χρήστες που έλαβαν κάποιο ποσό σε κρυπτονομίσματα της Compound, τα COMP, να επιστρέψουν από μόνοι τους τα χρήματα.

«Εάν λάβατε ένα μεγάλο, εσφαλμένο ποσό COMP από τo λάθος πρωτόκολλο της Compound: Παρακαλώ επιστρέψτε το», ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό του ο ιδρυτής της εταιρείας. Στην ίδια ανάρτηση επισημαίνει ότι στην περίπτωση που δεν επιστρέψουν τα χρήματα τότε θα αυτά θα δηλωθούν ως εισόδημα στην αρμόδια φορολογική αρχή και συνεπώς θα υπάρξει και αντίστοιχη επιβάρυνση.

Πριν από δύο ημέρες η Compound προχώρησε σε αναβάθμιση της πλατφόρμας της, το οποίο είναι εξαιρετικά σύνηθες και δεν παρουσίαζε κάποια δυσκολία. Ωστόσο, αμέσως μετά την εφαρμογή της αναβάθμισης ήταν εμφανές ότι κάτι είχε πάει λάθος. Το λάθος αυτό ενδέχεται να οφείλεται σε μόλις ένα εσφαλμένο σύμβολο στον κώδικα.

Αντίστοιχο περιστατικό

Παρότι μπορεί να φαίνεται απίθανο να επιστραφούν τα χρήματα κατ’ αυτόν τον τρόπο, αντίστοιχα περιστατικά του παρελθόντος αποδεικνύουν ότι υπάρχει ελπίδα για οικειοθελή επιστροφή των κρυπτονμισμάτων. Ενδεικτικά, η Alchemix, η οποία είναι επίσης πλατφόρμα που δραστηριοποιείται στην αποκεντρωμένη χρηματοοικονομική είχε νωρίτερα μέσα στο έτος αντίστοιχο πρόβλημα. Ειδικότερα, είχε διοχετεύσει περισσότερα κρυπτονομίσματα απ’ότι υπολόγιζε. Ωστόσο, όπως υπενθύμισε στο CNBC ο Mudit Gupta, ερευνητής στον κλάδο του blockchain, «σχεδόν όλοι όσοι έλαβαν επιπλέον ποσό επέστρεψαν τα υπόλοιπα». Παρόλα αυτά, η Alchemix διοχέτευσε επιπλέον 4,8 εκατ. δολάρια σε αντίθεση με τα 90 εκατ. δολάρια της Compound. Ο ίδιος βέβαια δήλωσε αισιόδοξος ότι τα χρήματα θα επιστραφούν τουλάχιστον κατά ένα μεγάλο μέρος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CoinDesk και CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News