Start Ups Τετάρτη 29/09/2021, 17:59
START UPS

Sport NTFs: Νέα μόδα με δύο startups να αντλούν συνολικά 930 εκατ. δολάρια

Sport NTFs: Νέα μόδα με δύο startups να αντλούν συνολικά 930 εκατ. δολάρια

Δύο startups οι οποίες δραστηριοποιούνται στην αγορά που επί του παρόντος θεωρείται πολύ ανερχόμενη αυτή των NTFs (μη εύχρηστο διακριτικό) οι οποίες αυτό που κάνουν είναι οι χρήστες τους να ανταλλάσουν ψηφιακές μάρκες (tokens) με αθλητές, άντλησαν αθροιστικά 930 εκατ. δολάρια. 

Η αγορά τόσο των NTFs που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain για να δημιουργεί μοναδικά εικονικά περιουσιακά στοιχεία, όσο και των αθλητικών ψηφιακών tokens, γνωρίζουν μεγάλη άνθηση.

Οι ψηφιακές κάρτες με αθλητές στηρίζονται στη λογική που γνωρίζουμε ως «χαρτάκια», τα οποία είναι αυτοκόλλητες απεικονίσεις αθλητών και ομάδων και για τις οποίες υπάρχει ειδικό άλμπουμ για τη συλλογή τους. Πλέον με την τεχνολογία να έχει προχωρήσει τα «χαρτάκια» μετατράπηκαν σε μη εύχρηστα tokens και ένας χρήστης μπορεί όχι μόνο να δημιουργεί τη δική του συλλογή, αλλά και να έχει τα μονάδικα αντίγραφα των καρτών που αγοράζει ή ανταλλάσει καθώς αυτά έχουν μια μοναδική ψηφιακή ταυτότητα. 

Σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, η Dapper Labs, η οποία φτιάχνει ψηφιακές κάρτες με μπασκετμπολίστες, άντλησε το ποσό των 250 εκατ. ευρώ, με τη στήριξη του ταμείου διαχείρισης κρατικής περιουσίας της Σιγκαπούρης μεταξύ άλλων, φέρνοντας την αποτίμησή της στα 7,6 δισ. δολάρια. 

Χθες μόλις, η γαλλική Sorare, η οποία προσφέρει NTFs με ποδοσφαιριστές όμως, ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 680 εκατ. δολάρια, σε έναν γύρο χρηματοδότησης στον οποίο ηγήθηκε ο όμιλος Softbank και έφερε την αξία της στα 4,3 δισ. δολάρια. Η αποτίμηση αυτή καθιστά τη Sorare την πιο πολύτιμη ιδιωτική τεχνολογική εταιρεία στη Γαλλία μια από τις μεγαλύτερες startups στην Ευρώπη. 

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η startup στην οποία επένδυσε ο Ζεράρ Πικέ

Όπως αναφέρει το CNBC, τα ποσά αυτά αντανακλούν το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών για τις startups που εμπλέκονται με την τεχνολογία blockchain και τα cryptoassets. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Pitchbook, από τις αρχές του έτους οι εν λόγω νεοφυείς εταιρείες έχουν αντλήσει 19 δισ. δολάρια, ποσό σχεδόν τριπλάσιο από τα 6,4 δισ. δολάρια που συγκεντρώθηκαν στο σύνολο της περυσινής χρονιάς. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News