Business & Finance Τρίτη 28/09/2021, 13:16
BUSINESS & FINANCE

Ποιους επενδυτές θεωρεί ανόητους ο Jamie Dimon

«Δεν με ενδιαφέρει το bitcoin. Δεν είμαι αγοραστής του bitcoin»

Ποιους επενδυτές θεωρεί ανόητους ο Jamie Dimon

«Πιστεύω ότι εάν δανειστείς χρήματα για να αγοράσεις bitcoin, είσαι ανόητος», δηλώνει ξεκάθαρα ο CEΟ της JP Morgan, Jamie Dimon.

«Δεν με ενδιαφέρει το bitcoin. Δεν είμαι αγοραστής του bitcoin», τονίζει σε συνέντευξή του στους Times of India, παρότι το μεγαλύτερο από τα κρυπτονομίσματα έχει ενισχυθεί κατά 50% από τις αρχές του έτους.

Ο Dimon ξεκαθάρισε ότι η άρνησή του να ασχοληθεί με το bitcoin δεν έχει σχέση με την πορεία της τιμής του ψηφιακού νομίσματος.  «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να δεκαπλασιαστεί στα επόμενα 10 χρόνια. Αλλά εγώ δεν ενδιαφέρομαι για αυτό», είπε.

Διαβάστε επίσης: Τα μαθήματα που πήρε από τον Έλληνα παππού του ο ισχυρότερος άνδρας της Wall Street

Ο CEO της JP Morgan και ισχυρότερος τραπεζίτης του κόσμου εκτίμησε ότι τελικά, τα κρυπτονομίσματα θα μπουν σε ένα πλαίσιο εποπτείας, «γιατί οι κυβερνήσεις ρυθμίζουν σχεδόν τα πάντα».

Πραγματικά, ο επικεφαλής της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Gary Gensler, που έχει ταχθεί υπέρ της εποπτείας των κρυπτονομισμάτων, αποκάλεσε την αγορά «Άγρια Δύση» και συνέκρινε τα stablecoins με τις μάρκες του πόκερ.

Και στην Κίνα, οι αρχές απαγόρευσαν την περασμένη εβδομάδα όλες τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί κάποιες κυβερνήσεις τα «βάζουν» με τα κρυπτονομίσματα

Η στάση του JP Morgan απέναντι στα κρυπτονομίσματα δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Το 2017 είχε αποκαλέσει το bitcoin «απάτη» και είχε απειλήσει τους υπαλλήλους του που επιδίδονται στο trading του ψηφιακού νομίσματος με απόλυση. Αργότερα, πήρε πίσω τη δήλωση αυτή, επιμένοντας ωστόσο ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για το κρυπτονόμισμα.

Παρόλα αυτά, η JP Morganέγινε τον Ιούλιο η πρώτη  μεγάλη τράπεζα που έδωσε στους εύπορους πελάτες της πρόσβαση σε funds κρυπτονομισμάτων, σε μία κίνηση που θεωρήθηκε ορόσημο για την αγορά.

Έκτοτε, οι ανταγωνιστικές τράπεζες Goldman Sachs, Morgan Stanley και Bank of America ακολούθησαν με τις δικές τους υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News