Business & Finance Σάββατο 25/09/2021, 22:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Cardano: Βλέψεις να καταστεί εργαλείο κρατικής διακυβέρνησης

Cardano: Βλέψεις να καταστεί εργαλείο κρατικής διακυβέρνησης

Η τεχνολογία blockchain και οι αποκεντρωμένες τεχνολογίες μπορούν να προσφέρουν μια συναρπαστική πιθανή λύση σε πολλά από τα θέματα διακυβέρνησης που επηρεάζουν τον κόσμο σήμερα. Το σχόλιο αυτό έκανε ο ιδρυτής της εταιρείας blockchain Cardano, κατά τη διάρκεια του Cardano Summit, μια εκδήλωση που μεταδόθηκε σήμερα Σάββατο.

Το οικοσύστημα του Καρντάνο εμπλέκεται σε τομείς από τις εκλογές έως τις πληρωμές ακόμη και σε τρόπους διαχείρισης των νομισμάτων των κρατών, δήλωσε ο Τσαρλς Χόσκινσον. Θα πρέπει να υπάρχουν πολλά «δεδομένα από την πραγματική ζωή για να λειτουργήσουν διαφορετικά οι κυβερνήσεις», προσέθεσε. 

«Μια χώρα θα μπορούσε να κυβερνηθεί με αυτόν τον τύπο υποδομών -όχι σήμερα, αλλά σε τρία έως πέντε χρόνια θα είναι σίγουρα δυνατό», είπε ο Χόσκινσον. Η Cardano προσπαθεί να «τοποθετηθεί στην αγορά ιδεών προκειμένου να είναι μια νόμιμη επιλογή για τουλάχιστον μερικά από αυτά τα συστήματα και ορισμένα από αυτά τα ιδρύματα», συμπλήρωσε.

Η εταιρεία που ξεκίνησε το 2017 και πρόσφατα πρόσθεσε τη δυνατότητα του έξυπνου συμβολαίου έχει προκαλέσει αρκετά αρνητικά σχόλια με την πάροδο του χρόνου, όπως από τον CEO της Galaxy Digital Holdings Μάικ Νόβογρατζ -ο οποίος τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι η πλατφόρμα της Cardano δεν έχει καταστεί ακόμη ελκυστική από τους προγραμματιστές. 

Ωστόσο, το κρυπτονόμισμά της το ADA είναι το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin και το Etherum, αφού κέρδισε περισσότερο από 2.800% πέρυσι. Οι δραστηριότητες της περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ενός συστήματος ψηφιακής ταυτότητας που βασίζεται σε blockchain για μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Αιθιοπία.

«Οι άνθρωποι είναι θεμελιωδώς δυσαρεστημένοι με τη διακυβέρνηση», δήλωσε ο Χόσκινσον στην εκδήλωση. «Υπάρχει όρεξη για νέα συστήματα, νέους τρόπους διακυβέρνησης, νέους τύπους θεσμών».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News