Business & Finance Δευτέρα 8/03/2021, 16:11
BUSINESS & FINANCE

Εσείς πόσα θα πληρώνατε για το πρώτο tweet της ιστορίας;

Εσείς πόσα θα πληρώνατε για το πρώτο tweet της ιστορίας;

Ο ιδρυτής και CEO του Twitter, Τζακ Ντόρσι, αποφάσισε να πουλήσει το πρώτο tweet που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα. Και έχει ήδη λάβει προσφορές τουλάχιστον 2,5 εκατ. δολαρίων από άτομα που ενδιαφέρονται να έχουν στην κατοχή τους αυτό το πρώτο tweet ως NFT, κάτι σαν ψηφιακό συλλεκτικό είδος.

Την Παρασκευή, ο Ντόρσι πόσταρε στο Twitter ένα link σε μια ψηφιακή πλατφόρμα που αποκαλείται «Valuables» και η οποία επιτρέπει την αγορά και πώληση tweets, υπογεγραμμένων από τους δημιουργούς τους.

Το tweet που βγάζει σε δημοπρασία ο Ντόρσι αποτελεί κομμάτι της ιστορίας των social media, καθώς πρόκειται για το περίφημο «just setting up my twttr» του 2006, το πρώτο tweet που ανέβηκε ποτέ στο Twitter.

 

Μέχρι στιγμής, η υψηλότερη προσφορά ανέρχεται στα 2,5 εκατ. δολάρια και προέρχεται από τον Σίνα Εστάβι, CEO της Bridge Oracle.

Τα Non-Fungible Tokens ή NFTs αποτελούν μία τεχνολογία που έγινε πολύ δημοφιλής τους τελευταίους μήνες, καθώς επιτρέπει την πώληση ψηφιακής τέχνης, ζωγραφιών ή μουσικής. Το NFT είναι ένα μοναδικό ψηφιακό token (νόμισμα), που πιστοποιεί την αυθεντικότητα και την ιδιοκτησία. Είναι κρυπτογραφημένο με την υπογραφή του καλλιτέχνη στο blockchain.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News