Business & Finance Κυριακή 3/12/2023, 22:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bill Gates: H συνήθεια που τον βοήθησε να αλλάξει καριέρα μετά την αποχώρησή του από τη Microsoft

Bill Gates: H συνήθεια που τον βοήθησε να αλλάξει καριέρα μετά την αποχώρησή του από τη Microsoft

Οι αλλαγές στην καριέρα μπορεί να είναι δύσκολες, ακόμη και για τον Bill Gates, o οποίος θεωρεί πως μία απλή συνήθεια τον βοήθησε να εστιάσει από τους υπολογιστές και το λογισμικό, με τα οποία ασχολούνταν για δεκαετίες, στη φιλανθρωπία.

«Από περίπου18 έως 40 ετών η Microsoft ήταν τα πάντα για εμένα», είπε πρόσφατα ο Gates, o ο οποίος είναι 68 ετών στο podcast «What Now? With Trevor Noah». «Ήμουν αρκετά τυχερός που άλλοι άνθρωποι ανέλαβαν τη Microsoft και εγώ πήγα να διαβάσω και να μάθω για όλες τις προκλήσεις για την υγεία και τους λόγους που πεθαίνουν παιδιά».

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft είναι γνωστός για τη λατρεία που έχει στα βιβλία.

Μέσα από αυτή τη συνήθεια γεννήθηκε η ιδέα, που τελικά αποτέλεσε το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Το 1997 ο Gates και η τότε σύζυγός του, Melinda French Gates, διάβασαν ένα άρθρο σχετικά με παιδιά που πέθαιναν παγκοσμίως από ασθένειες, οι οποίες θεραπεύονταν εύκολα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οταν παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Microsoft, ο Gates είχε περισσότερο χρόνο για να διαβάσει και ερεύνησε τις συνεχιζόμενες παγκόσμιες κρίσεις υγείας. Ως εκ τούτου, αποφάσισε να καταστήσει το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, τον κύριο στόχο του, είπε.

«Το διάβασμα τροφοδοτεί μια αίσθηση περιέργειας για τον κόσμο, κάτι που νομίζω ότι με βοήθησε να προχωρήσω στην καριέρα μου και στη δουλειά που κάνω τώρα με το ίδρυμά μου», είχε σημειώσει ο Gates το 2017.

Από το 2000, το ίδρυμα έχει δώσει 53,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση παγκόσμιων κρίσεων υγείας όπως το AIDS, η ελονοσία και η φυματίωση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Ο Gates απέχει πολύ από το να είναι το μόνο δημόσιο πρόσωπο που διαβάζει βιβλία: Πολλοί εξέχοντες άνθρωποι στην τεχνολογία, την πολιτική και τις επιχειρήσεις αυτοπροσδιορίζονται ως μανιώδεις αναγνώστες. Όσοι θέλουν να είναι επιτυχημένοι πρέπει να διαβάζουν κάθε μέρα, υπογράμμισε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Mark Cuban στο podcast «Club Random» πέρσι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης:

Bill Gates: Πιθανό να ξεπεράσουμε αυτό το κρίσιμο όριο υπερθέρμανσης  

Bill Gates: Οι μηχανές θα φτιάχνουν τα πάντα και ο άνθρωπος θα δουλεύει 3 ημέρες

Οι 11 μικρές καθημερινές συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News