Business & Finance Τετάρτη 15/11/2023, 07:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάνει την ίδια δουλειά για 75 χρόνια: Η συμβουλή του για μια ευτυχισμένη καριέρα 

Κάνει την ίδια δουλειά για 75 χρόνια: Η συμβουλή του για μια ευτυχισμένη καριέρα 

Ο Bob Rohloff δεν περίμενε να βρει τη δουλειά των ονείρων του όταν ήταν 16 χρονών, αλλά ούτε και ότι θα έμενε στην ίδια καριέρα για το υπόλοιπο της ζωής του.

Αρχισε να κουρεύει το 1948, μαθαίνοντας τη δουλειά από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν κουρέας. Τότε, ένα κούρεμα κόστιζε 75 σεντς.

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, βγάζαμε πολλά χρήματα κάθε εβδομάδα και παίρναμε εξαιρετικές κριτικές», λέει ο Rohloff, ο οποίος είναι σήμερα 91. «Επιπλέον, ο πατέρας μου ήταν ο καλύτερός μου φίλος, οπότε η συνεργασία μαζί του ήταν πραγματικά διασκεδαστική».

Οσο ήταν ακόμη στην εφηβεία, ο Rohloff έκανε πρακτική εκπαίδευση κουρέα στο Appleton Vocational School του Ουισκόνσιν. 

Μετά την αποφοίτησή του, άνοιξε δύο καταστήματα στην περιοχή και στη συνέχεια εργάστηκε στην Αριζόνα για 18 χρόνια.

Προσπάθησε να συνταξιοδοτηθεί όταν ο ίδιος και η σύζυγός του Marian ζούσαν στην Αριζόνα, αλλά το μετάνιωσε μόλις λίγους μήνες αργότερα επειδή του έλειπε το να βλέπει κόσμο.

Πλέον έχει το δικό του κουρείο στο Ουισκόνσιν, όπου και γύρισε και λέει ότι δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς να δουλεύει σε κουρείο. 

Η Νο 1 επαγγελματική του συμβουλή

Το μυστικό για μια μακρά, ικανοποιητική καριέρα είναι να περιβάλλετε τον εαυτό σας με τους κατάλληλους μέντορες, λέει ο Rohloff στο CNBC.

Ο ίδιος πιστώνει μεγάλο μέρος της επιτυχίας του στον πατέρα του, ο οποίος τον σύστησε σε άλλους κουρείς που προσλάμβαναν άτομα και πάντα του έδινε ειλικρινείς συμβουλές σχετικά με το «τι πραγματικά χρειάζεται για να είσαι κουρέας και πώς θα μπορούσα να βελτιώσω τη δουλειά μου», προσθέτει. 

Ο πατέρας του τον ενθάρρυνε επίσης να παραμένει ενημερωμένος για τα πιο μοντέρνα στυλ γενειάδας και τεχνικές κοπής, μεταξύ άλλων δεξιοτήτων, ώστε να μπορεί να «παραμένει ανταγωνιστικός στη δουλειά», σημειώνει ο Rohloff.

«Πάντα μου έλεγε: ‘Θα μάθεις αυτό το επάγγελμα και θα διατηρήσεις την άδεια σου, και αν δεν το κάνεις για όλη σου τη ζωή, δεν με νοιάζει, αλλά μια μέρα, θα σου αρέσει το γεγονός ότι έχεις άδεια να το κάνεις αυτό και ότι θα έχεις μια καριέρα στην οποία μπορείς να επιστρέψεις εάν αφήσεις κάποια άλλη δουλειά’», θυμάται ο Rohloff.

Όσον αφορά την εύρεση ενός καλού μέντορα, ο Rohloff συνιστά να ξεκινήσει κανείς με κάποιον που θαυμάζει στον τομέα του ή που έχει περισσότερη εμπειρία από αυτόν, και στη συνέχεια να δει εάν είναι «καλός ακροατής» και «πρόθυμος να βοηθάει τους άλλους».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Είναι οι κοινοί τραπεζικοί λογαριασμοί το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο;

Warren Buffett: Τα 12 πράγματα στα οποία δεν πρέπει να πετάτε τα χρήματά σας

Από άστεγος σε CEO: Ο άνθρωπος που έχτισε έναν επιχειρηματικό κολοσσό από το μηδέν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News