Business & Finance Σάββατο 9/09/2023, 08:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CEO της Uber: Αυτό είναι το στοιχείο που κάνει κάποιον καλό ηγέτη

CEO της Uber: Αυτό είναι το στοιχείο που κάνει κάποιον καλό ηγέτη

Αν ρωτήσει κανείς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Uber, Dara Khosrowshahi, ποια είναι η ικανότητα των υψηλόβαθμων στελεχών στις εταιρείες με τη μεγαλύτερη σημασία, δεν θα πει την αποφασιστικότητα ή την ικανότητα επίδρασης σε ένα σύνολο ανθρώπων, αλλά το να είναι κάποιος καλός ακροατής.

«Το να ακούει κανείς είναι μια τόσο υποτιμημένη δεξιότητα», είπε ο 54χρονος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τους ηγέτες του κλάδου.

Ο Khosrowshahi εξήγησε, ότι «υπάρχουν όλα τα είδη μαθημάτων σχετικά με την εκτελεστική ηγεσία και δεν έχω δει ακόμα μαθήματα για την ακρόαση. Ωστόσο, κάτι που έχω δει και στη ζωή γενικά, αλλά και με στελέχη που είναι πολύ ψηλά στην ιεραρχία είναι ότι όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις σε μια εταιρεία, τόσο λιγότερα γνωρίζεις πραγματικά για το τι συμβαίνει στην παραγωγή».

Επιπλέον τόνισε τη σημασία του να «πηγαίνει κανείς σε όλα τα τμήματα» και να μιλάει απευθείας με υπαλλήλους σε διάφορες ομάδες για να χτίσει ένα πιο θετικό, παραγωγικό περιβάλλον εργασίας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο αποκορύφωμα της πανδημίας, ο Khosrowshahi είπε ότι εργάστηκε ως οδηγός της Uber για να μάθει περισσότερα και να βελτιώσει την εμπειρία των οδηγών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Τα ρομποταξί της Google και της GM επεκτείνουν τη λειτουργία τους στο Σαν Φρανσίσκο

Uber Reserve: Νέα υπηρεσία κράτησης ταξί έως και 90 ημέρες νωρίτερα

Uber: Οι δύσκολες μέρες είναι παρελθόν- Μεγαλύτερα από τις προβλέψεις τα καθαρά κέρδη

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News