Business & Finance Τρίτη 1/08/2023, 15:43
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Uber: Οι δύσκολες μέρες είναι παρελθόν- Μεγαλύτερα από τις προβλέψεις τα καθαρά κέρδη

Uber: Οι δύσκολες μέρες είναι παρελθόν- Μεγαλύτερα από τις προβλέψεις τα καθαρά κέρδη

Καλύτερα από τα αναμενόμενα ήταν τα καθαρά κέρδη που ανέφερε η Uber Technologies Inc. για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αποδεικνύοντας ότι οι δύσκολες μέρες που διένυε επί πανδημίας, έχουν μείνει στο παρελθόν. 

Αναλυτικότερα η εταιρεία κατέγραψε καθαρά κέρδη 394 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας κατά πολύ τη ζημιά των 49,2 εκατομμυρίων δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές. 

Η Uber προέβλεψε ακαθάριστες κρατήσεις 34 έως 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρέχον τρίμηνο και προσάρμοσε κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων από 975 εκατομμύρια δολάρια έως 1 δισεκατομμύριο δολάρια, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι ο Chief Financial Officer Nelson Chai παραιτείται από τις 5 Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας μια από τις πιο σημαντικές αποχωρήσεις από τότε που η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2019. Η έρευνα για τον αντικαταστάτη του βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εκκρεμής αποχώρηση του Chai έρχεται καθώς η Uber ωριμάζει σε μια πιο σταθερή εταιρεία. Η επιχείρηση της Uber έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αλώβητη από τους αυξημένους ρυθμούς πληθωρισμού, καθώς οι πελάτες εξακολουθούν να είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο για την ευκολία να κάνουν μια βόλτα και να έχουν φαγητό στην πόρτα τους (Uber Eats). 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Uber έχει επικεντρωθεί στην προσθήκη νέων λειτουργιών και προϊόντων στην εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος διαδρομών για εφήβους, ενός με δυνατότητα κράτησης ομαδικών διαδρομών και άλλων. 

Η Uber Eats απέφερε έσοδα 3,06 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις της Wall Street, αλλά καλύτερα από το αναμενόμενο προσαρμοσμένο Ebitda στα 329 εκατομμύρια δολάρια, καθώς η μονάδα επωφελήθηκε από τη διαφήμιση.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 14% στα 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της περιόδου, λίγο πιο κάτω από τα 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια που περίμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Τέλος η Uber δημιούργησε ακαθάριστες κρατήσεις 33,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες περιλαμβάνουν τα δρομολόγια, την παράδοση φαγητού και φορτίου. Πρόκειται για αύξηση 16% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η οποία ξεπέρασε τα 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε προβλέψει η Wall Street.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τα ιπτάμενα ταξί γίνονται πραγματικότητα – Πότε θα απογειωθούν

Uber: Προσπάθειες μπλοκαρίσματος στον κατώτατο μισθό της Νέας Υόρκης στους ντελιβεράδες

Μεγάλη αλλαγή για το gig economy: Η Νέα Υόρκη θεσπίζει κατώτατο μισθό για τους ντελιβεράδες 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News