Business & Finance Τρίτη 1/08/2023, 09:35
BUSINESS & FINANCE

HSBC: Υπερδιπλασίασε τα κέρδη της το α’ εξάμηνο

Τα καθαρά κέρδη της HSBC υπερδιπλασιάστηκαν σε 18,1 δισεκατομμύρια δολάρια το εξάμηνο που έληξε τον Ιούνιο

HSBC: Υπερδιπλασίασε τα κέρδη της το α’ εξάμηνο

Τα καθαρά κέρδη της HSBC υπερδιπλασιάστηκαν σε 18,1 δισεκατομμύρια δολάρια το εξάμηνο που έληξε τον Ιούνιο, καταγράφοντας μια απότομη αύξηση σε σύγκριση με τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν. Τα κέρδη του βρετανικού τραπεζικού κολοσσού αποτελούν απόρροια των υψηλών επιτοκίων.

Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 147% σε ετήσια βάση στα 21,7 δισ. δολάρια, από 8,78 δισ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Το ποσό αυτό περιελάμβανε αντιστροφή απομείωσης αξίας 2,1 δισ. δολαρίων που αφορούσε στην προγραμματισμένη πώληση των δραστηριοτήτων λιανικής τραπεζικής στη Γαλλία, καθώς και προσωρινό κέρδος 1,5 δισ. δολαρίων από την εξαγορά της Silicon Valley Bank UK.

Επιπλέον, η HSBC ανακοίνωσε έσοδα αυξημένα κατά 4,5 δισ. δολάρια, στα 16,7 δισ. δολάρια, χάρη στην αύξηση των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της ως απόρροια των υψηλότερων επιτοκίων.

Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει μέρισμα ύψους 0,10 δολάρια ανά μετοχή, επιπλέον του μερίσματος 0,10 δολαρίων που διένειμε για το πρώτο τρίμηνο του έτους, το οποίο ήταν και το πρώτο μέρισμα από το 2019 και μετά.

Η HSBC ανακοίνωσε ακόμη ότι θα προχωρήσει σε επαναγορές μετοχών έως του ποσού των 2 δισ. δολαρίων, συνεχίζοντας το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους επίσης 2 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News