Business & Finance Τρίτη 1/08/2023, 09:56
BUSINESS & FINANCE

BP: Βουτιά 70% στα κέρδη β’ τριμήνου – Αύξηση 10% στο μέρισμα

Υποχώρηση των κερδών λόγω των ασθενέστερων τιμών των ορυκτών καυσίμων, απηχώντας μια τάση που παρατηρείται σε ολόκληρη την ενεργειακή βιομηχανία

BP: Βουτιά 70% στα κέρδη β’ τριμήνου – Αύξηση 10% στο μέρισμα

Ο πετρελαϊκός κολοσσός BP ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα κέρδη δεύτερου τριμήνου υποχώρησαν σχεδόν κατά 70% σε ετήσια βάση λόγω των ασθενέστερων τιμών των ορυκτών καυσίμων, απηχώντας μια τάση που παρατηρείται σε ολόκληρη την ενεργειακή βιομηχανία. 

Η μεγάλη βρετανική ενεργειακή εταιρεία ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο υποκείμενα κέρδη κόστους αναπλήρωσης αποθεμάτων, που χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο για τα καθαρά κέρδη, ύψους 2,6 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η BP θα ανακοίνωνε κέρδη δευτέρου τριμήνου ύψους 3,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που συνέλεξε η Refinitiv.

Το αποτέλεσμα του δεύτερου τριμήνου συγκρίνονται με κέρδη 4,96 δισ. δολαρίων που καταγράφηκαν τους πρώτους τρεις μήνες του έτους και με τα 8,5 δισ. δολάρια που καταγράφηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Πάντως, η BP αύξησε το μέρισμά της κατά 10% στα 7,27 σεντς ανά μετοχή, στην τέταρτη αύξηση που κάνει μετά τη μείωση του στο ήμισυ στο ξέσπασμα της πανδημίας τρία χρόνια πριν. Επίσης, γνωστοποίησε ότι θα επαναγοράσει μετοχές της αξίας 1,5 δισ. δολαρίων εντός των επόμενων τριών μηνών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News