Business & Finance Πέμπτη 27/07/2023, 16:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι fashionistas σε Ασία και Ευρώπη αυξάνουν τα κέρδη της Prada

Οι fashionistas σε Ασία και Ευρώπη αυξάνουν τα κέρδη της Prada

Ισχυρά κέρδη σημείωσε η Prada SpA το πρώτο μισό του έτους, καθώς ο ιταλικός όμιλος μόδας επωφελήθηκε από τους καταναλωτές στην Ευρώπη και την Ασία που δεν προλάβαιναν να αγοράσουν loafers Prada και τσάντες Miu Miu.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 49% στα 491 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο σε προσαρμοσμένη βάση, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν 457 εκατ. ευρώ.

Τα τελευταία σχέδια της Prada και της Miu Miu έχουν αποδειχθεί δημοφιλή στους fashionistas σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας πως η επιλογή του ομίλου να αναδιοργανώσει τη διοίκησή ήταν σωστή. 

Η εταιρεία με είδη πολυτελείας, αποφάσισε πως ήταν στιγμή η Miuccia Prada, εγγονή του ιδρυτή της και ο Patrizio Bertelli να αποχωρούν από τη θέση των διευθυνόντων συμβούλων  και τη θέση τους να αναλάβει ο Andrea Guerra.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20% με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες στα 2,2 δισ. ευρώ, λίγο κάτω από τις εκτιμήσεις. Τα έσοδα αυξήθηκαν σε κάθε περιοχή εκτός από την Αμερική, όπου οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1%.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Πώς θα σωθεί το «Made in Italy»: Συνεργασίες από τους ιταλικούς οίκους μόδας

Ζητείται άτομο για τη θέση «για την οποία θα σκότωναν 1 εκατομμύριο κορίτσια»

Mega-deal στα καλλυντικά: Αλλάζει το τοπίο στα προϊόντα πολυτελείας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News