Business & Finance Τρίτη 25/07/2023, 10:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αέρας πολυτέλειας στους Ολυμπιακούς του Παρισιού: Χορηγός η LVMH

Αέρας πολυτέλειας στους Ολυμπιακούς του Παρισιού: Χορηγός η LVMH

Η LVMH συμφώνησε να γίνει o κορυφαίος χορηγός των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Σύμφωνα με το Bloomberg, η μητρική της Louis Vuitton θα ρίξει 150 εκατ. ευρώ στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Με την ανακοίνωση της LVMH μπαίνει τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες για τη συμμετοχή της πιο πολύτιμης εταιρείας της Ευρώπης στους Αγώνες.

Η LVMH προστίθεται σε μια λίστα συνεργατών όπως η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Orange, η αεροπορική Air France-KLM και τα σούπερ μάρκετ Carrefour.

Κάποια brands της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton έχουν υπάρξει χορηγοί σε αγώνες, όπως για παράδειγμα η ωρολογοποιία Hublot, που ήταν ο επίσημος χρονομέτρης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Όμως αυτή είναι η πρώτη χορηγία από τον όμιλο πολυτελών ειδών που ανήκει στον Bernard Arnault, τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο μετά τον Elon Musk.

Το brand κοσμημάτων Chaumet της LVMH θα σχεδιάσει τα μετάλλια των αγώνων, ενώ κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά που παράγονται από την Moet Hennessy θα σερβίρονται στους φιλοξενούμενους.

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 26 Ιουλίου και 11 Αυγούστου του 2024, κυρίως στη γαλλική πρωτεύουσα, αν και ορισμένα αγωνίσματα θα πραγματοποιηθούν στη Μασσαλία και την Ταϊτή. Θα ακολουθήσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες μεταξύ 28 Αυγούστου και 8 Σεπτεμβρίου.

Κορυφαίες γαλλικές επιχειρήσεις σπεύδουν να εξασφαλίσουν  συμφωνίες για χορηγίες, καθώς η προβολή την οποία υπόσχονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σημαντική. Η Air France έκλεισε μια συμφωνία για να γίνει χορηγός, με τον CEO, Ben Smith, να λέει στο Bloomberg: «Αυτό δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την Air France να δείξει τον καλύτερο εαυτό της και να βοηθήσει να δείξει τα καλύτερα της Γαλλίας και τα καλύτερα του Παρισιού. Πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος αρνητικής απόδοσης σε αυτή την επένδυση είναι σχεδόν μηδενικός». Το ύψος του ποσού που έδωσε δεν είναι γνωστό.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου χάθηκε μέσα στο μαγαζί του

Bernard Arnault: Έγινε ο πλουσιότερος στον κόσμο και το χρωστά σε έναν… ταξιτζή

Ο πλουσιότερος Ευρωπαίος: Πώς με ένα γαλλικό φράγκο δημιούργησε περιουσία 168 δισ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News