Business & Finance Τετάρτη 11/01/2023, 11:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλαγές στην LVMH: Ποιος θα είναι ο διάδοχος του βαρόνου της μόδας;

Αλλαγές στην LVMH: Ποιος θα είναι ο διάδοχος του βαρόνου της μόδας;

Μεγαλύτερες ευθύνες στον οίκο μόδας LVMH αναλαμβάνουν με την «ευλογία» του πατέρα τους και πλουσιότερου πλέον άνδρα του κόσμου η Delphine και ο Antoine Arnault. Στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της διοίκησης στον γαλλικό προϊόντων πολυτελείας, ο Bernard Arnault, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του έχει περιουσία ύψους 201,1 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Forbes, φαίνεται να θέτει τα θεμέλια για τη διαδοχή του.

Η 47χρονη Delphine Arnault αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου στην Christian Dior, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία του ομίλου, στην οποία είχε ενταχθεί από το 2001. Η Delphine αντικαθιστά τον Pietro Beccari, ο οποίος αναβαθμίζεται σε επικεφαλής της Louis Vuitton, του μεγαλύτερου δηλαδή brand του ομίλου. O Beccari με τη σειρά του θα αναλάβει τα καθήκοντα του Michael Burke, πιστού συνεταίρου του Bernard Arnault ο οποίος και αναμένεται να αποκτήσει νέο ρόλο.

Αλλαγές στην LVMH: Ποιος θα είναι ο διάδοχος του βαρόνου της μόδας;-1
Η Delphine Arnault με τον Xavier Niel σε event της Dior (φωτ. AP)

Αναβάθμιση υπήρξε όμως και στον ρόλο του πρωτότοκου γιου του, του 45χρονου Antoine, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει ευρύτερα καθήκοντα κατά μήκος του ομίλου. Καθίσταται διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Christian Dior SE, της εταιρείας συμμετοχών μέσω της οποίας η οικογένεια ελέγχει τον όμιλο LVMH. Παράλληλα θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής του κλάδου εικόνας και επικοινωνιών της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton και να διαχειρίζεται την εταιρεία παπουτσιών Berluti. Επίσης, θα συνεχίσει να διατελεί μη εκτελεστικός πρόεδρος της Loro Piana.

Σημειώνεται ότι και τα πέντε παιδιά του Bernard Arnault, με τους τρεις επιπλέον γιους που απέκτησε από τον δεύτερο γάμο του, απασχολούνται στον όμιλο. Ο Alexandre έχει αναλάβει εδώ και περίπου δύο χρόνια τον τομέα προϊόντων και επικοινωνιών στην Tiffany & Co. Ο Frederic είναι επικεφαλής της ελβετικής Tag Heuer και ο Jean απασχολείται στην ανάπτυξη του τομέα ρολογιών της Louis Vuitton.

Ποιος θα διαδεχθεί τον Bernard Arnault

Οι αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα ενδέχεται να αναβιώσουν το αγαπημένο «κουτσομπολιό» του κόσμου της μόδας στο Παρίσι για τα σενάρια διαδοχής του Bernard Arnault, ο οποίος όμως δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι πρόκειται να αποχωρήσει σύντομα. Ενδεικτικά, ο όμιλος LVMH ανέβασε πρόσφατα το όριο ηλικίας του διευθύνοντος συμβούλου, επιτρέποντας στον Bernard Arnault να παραμείνει στον ρόλο του μέχρι τα 80 (αυτή τη στιγμή είναι 73 ετών).

Αλλαγές στην LVMH: Ποιος θα είναι ο διάδοχος του βαρόνου της μόδας;-2
Ο Antoine Arnault με την Natalia Vodianova (φωτ. AP)

Ωστόσο με βάση τα τρέχοντα δεδομένα φαίνεται πως η ζυγαριά κλίνει υπέρ του μεγαλύτερου γιου του, του Antoine. Ο Antoine γεννήθηκε στο Ρουμπέ της Γαλλίας το 1977. Αποφοίτησε από το business school HEC Montreal του Καναδά και έχει MBA από το INSEAD της Γαλλίας, ένα από τα κορυφαία business schools του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν υπεύθυνος για την πρόσφατη διαφήμιση της Louis Vuitton, η οποία είχε τον Cristiano Ronaldo και τον Lionel Messi να παίζουν σκάκι, σε φωτογραφία από την Annie Leibovitz.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Η οικογένεια Arnault κατέχει περίπου το 48% των μετοχών της LVMH και το 64% των δικαιωμάτων ψήφου, κατά κύριο λόγο μέσω της Christian Dior SE.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τα παιδιά του μπαμπά: Τα 12 «nepo babies» του επιχειρείν

Bernard Arnault: Έγινε ο πλουσιότερος στον κόσμο και το χρωστά σε έναν… ταξιτζή

Ο πλουσιότερος Ευρωπαίος: Πώς με ένα γαλλικό φράγκο δημιούργησε περιουσία 168 δισ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News