Business & Finance Δευτέρα 12/06/2023, 11:40
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη αλλαγή για το gig economy: Η Νέα Υόρκη θεσπίζει κατώτατο μισθό για τους ντελιβεράδες 

Μεγάλη αλλαγή για το gig economy: Η Νέα Υόρκη θεσπίζει κατώτατο μισθό για τους ντελιβεράδες 

Μία νέα ελάχιστη αμοιβή για τους εργαζόμενους σε εφαρμογές διανομής τροφίμων, ανακοίνωσε το «Μεγάλο Μήλο» εν μέσω αύξησης της χρήσης υπηρεσιών όπως το Uber Eats και το DoorDash, από την πανδημία και μετά.

Οι 60.000 εργαζόμενοι στην παράδοση φαγητού στο Μανχάταν βγάζουν αυτή τη στιγμή κατά μέσο όρο περίπου 7,09 δολάρια την ώρα. Η νέα τους αμοιβή θα τους επιτρέψει μέχρι το 2025 να κερδίζουν τουλάχιστον 19,96 δολάρια την ώρα. Η αύξηση στα 17,96 δολάρια ανά ώρα, θα έρθει στις 12 Ιουλίου και τον Απρίλιο του 2025, το ποσό θα αυξηθεί εκ νέου σε σχεδόν 20 δολάρια ανά ώρα. 

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το CNN, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η αμοιβή θα προσαρμόζεται ετησίως στον πληθωρισμό. 

Οι εφαρμογές παράδοσης θα έχουν ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο πληρώνουν τους εργαζόμενους το νέο κατώτατο μισθό, όπως ανά ταξίδι, ανά ώρα εργασίας ή μέσω του δικού τους τύπου.

Οι εφαρμογές που πληρώνουν τους εργαζόμενους για το χρόνο που περιμένουν για μία παράδοση και τον χρόνο αυτής, πρέπει να πληρώνουν τουλάχιστον 0,30 δολάρια το λεπτό, από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι αλλαγές το 2023. Οι εφαρμογές που πληρώνουν μόνο όταν ο οδηγός αποδεχτεί ένα ταξίδι παράδοσης θα πρέπει να πληρώνουν τουλάχιστον 0,50 δολάρια ανά λεπτό. Επιπλέον, αυτές οι τιμές δεν περιλαμβάνουν φιλοδωρήματα.

Τόσο η Uber Eats, όσο και η DoorDash, αντέδρασαν σε αυτή την απόφαση, με τη δεύτερη μάλιστα, να εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής για να απωθήσει την «ακραία πολιτική» της πόλης, λέγοντας ότι υπερβαίνει τα πρότυπα που τηρούν οι άλλες βιομηχανίες – αν και δεν αντιτίθεται στον κατώτατο μισθό για τους εργάτες.

Οι παραγγελίες παράδοσης αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το 2019, η παράδοση αντιπροσώπευε περίπου το 7% των συνολικών πωλήσεων εστιατορίων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Euromonitor International. Μετά από μια άνοδο το 2020, διαμορφώθηκε σχεδόν στο 9% το 2021.

Η πόλη της Νέας Υόρκης δυσκολεύτηκε να χειριστεί την άνοδο των παραγγελιών μέσω διαδικτύου και τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που τις πραγματοποιούν. Η έλλειψη υποδομής για την παράδοση τροφίμων δημιούργησε προβλήματα στους εργαζόμενους, τους πεζούς και τους κατοίκους, οδηγώντας τους νομοθέτες να προωθήσουν περισσότερους ποδηλατόδρομους, νέους κανόνες για την πρόσβαση στις τουαλέτες και μια συνεχή εκστρατεία για την καταπολέμηση του κινδύνου πυρκαγιών ιόντων λιθίου σε ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ, ανέφερε το CNN. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Πληθωρισμός: Οι καταναλωτές μειώνουν τις επισκέψεις στα εστιατόρια αντί να πάνε κάπου φθηνότερα 

H Gen Z θέλει υψηλούς μισθούς από την αρχή της καριέρας της- Είναι άπληστη; 

Influencing, delivery και πωλήσεις: Σχεδόν οι μισοί νέοι έχουν και δεύτερη δουλειά 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News