Business & Finance Κυριακή 29/10/2023, 20:18
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mark Cuban: Οι εννιά λέξεις που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε από τους άλλους

Mark Cuban: Οι εννιά λέξεις που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε από τους άλλους

Μπορεί ο Mark Cuban να είναι δισεκατομμυριούχος λόγω των επιχειρήσεων και των επενδύσεών του, αλλά μερικές από τις καλύτερες συμβουλές που έχει ακούσει και εφαρμόσει, του τις έχουν δώσει αθλητές.

Ένα από τα αγαπημένα του μάντρα προέρχεται από τον αθλητή Dirk Nowitzki, σύμφωνα με το οποίο: «Το πώς κάνεις οτιδήποτε δείχνει πώς τα κάνεις όλα».

Ο ίδιος ο Cuban θεωρεί ότι αυτό το ρητό είναι σημαντικό γιατί εφαρμόζεται σε κάθε τομέα, από τον αθλητισμό και τις πωλήσεις μέχρι τον προγραμματισμό υπολογιστών και τη δημιουργική γραφή. «Ό,τι κι αν είναι, πρέπει να συνεχίσεις να το κάνεις με συνέπεια και προσπάθεια. Όσο περισσότερο το κάνεις, τόσο καλύτερα θα τα πηγαίνεις», τόνισε.

Ο Cuban μετέφερε αυτό το μάθημα στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή και το δίδαξε στα τρία παιδιά του – τα οποία «είναι τόσο κουρασμένα να με ακούνε να το λέω αυτό», σημείωσε.

Αλλά για εκείνον, το μάντρα κρύβει ένα μεγαλύτερο μήνυμα: Ο εύκολος δρόμος σπάνια αξίζει.

«Πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα στον αθλητισμό, αλλά και στη ζωή, ακολουθούν πάντα τον εύκολο και γρήγορο δρόμο», είπε ο Cuban. «Και δεν κάνουν τα μικρά πράγματα ούτε δίνουν προσοχή στις λεπτομέρειες που θα τους επιτρέψουν να ξεχωρίσουν ή να διαφοροποιηθούν από τους υπόλοιπους».

Η καθαρή περιουσία του Cuban είναι 6,15 δισεκατομμύρια δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης:

To μυστικό του καλού πωλητή – Το έμαθε στα 12 του και έγινε δισεκατομμυριούχος

Από βοσκός, έγινε επιχειρηματίας του fintech – Σύντομα θα είναι δισεκατομμυριούχος

Τρία μυστικά για να καταφέρετε να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News