Business & Finance Κυριακή 26/11/2023, 20:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το χαρακτηριστικό των αφεντικών που θεωρείται θετικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι τοξικό 

Το χαρακτηριστικό των αφεντικών που θεωρείται θετικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι τοξικό 

Η τελειομανία μπορεί να φαίνεται σαν ένα εξαιρετικό προσόν για ένα αφεντικό. Στην πραγματικότητα είναι αρκετά τοξικό, λέει η Ginni Rometty, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IBM.

Η Rometty εργάστηκε στον τεχνολογικό γίγαντα για 39 χρόνια, ξεκινώντας ως μηχανικός συστημάτων το 1981 και ανέβηκε στην κορυφή το 2012 προτού παραιτηθεί το 2020. Στις πρώτες μέρες της ως αφεντικό, τελειομανής, είπε στη σύνοδο κορυφής του Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Φόρουμ 2023.

«Το παρατσούκλι μου στην αρχή της καριέρας μου ήταν Red Pen. Θα μου έστελνες οτιδήποτε [και θα το έστελνα πίσω] εντελώς κόκκινο», είπε η Rometty. «Συνήθιζα να πίστευω ότι ήταν μεγάλη ικανότητα… να βρίσκεις κάθε λάθος και να το βελτιώνεις».

Ένα σχόλιο από έναν συνάδελφό της, τη βοήθησε να συνειδητοποιήσει ότι η εμμονή της να βρίσκει λάθη επηρέαζε αρνητικά τους υπαλλήλους της, τόνισε.

«Ένα άτομο είπε: “Ξέρετε, οι άνθρωποι δεν θέλουν καν να προσπαθήσουν σκληρά, γιατί γνωρίζουν ότι στο τέλος θα κάνετε αλλαγές και διορθώσεις. Δεν θα είναι ποτέ αρκετά καλό αυτό που κάνουν”, υπογράμμισε η Rometty. «Με αυτό τον τρόπο και χωρίς να ήταν πρόθεσή μου, αποθάρυνα τους ανθρώπους. Τελικά το σταμάτησα».

Ο προϊστάμενος που είναι τελειομανής, πιστεύει ότι δείχνει πώς να δίνουν οι υφιστάμενοι προσοχή στη λεπτομέρεια. Αλλά στην πραγματικότητα, θα μπορούσε με τις πράξεις του να προκαλέσει άγχος και να βλάψει την παραγωγικότητα της ομάδας του, σημείωσε η Rometty. 

«Η τελειομανία είναι ο εχθρός της προόδου», είπε. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης: 

Πρώην CEO της ΙΒΜ: Πώς η μαμά μου μεγάλωσε τέσσερα εξαιρετικά επιτυχημένα στελέχη

Αυτά είναι τα τρία ψέματα που πρέπει να πείτε σε συνέντευξη για δουλειά 

Κάνει την ίδια δουλειά για 75 χρόνια: Η συμβουλή του για μια ευτυχισμένη καριέρα 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News