Business & Finance Παρασκευή 19/05/2023, 13:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fujitsu: Στάσιμη μένει η πώληση μεριδίου ύψους 1,1 δισ. δολαρίων 

Fujitsu: Στάσιμη μένει η πώληση μεριδίου ύψους 1,1 δισ. δολαρίων 

Η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Fujitsu Ltd. στη μονάδα κατασκευής κλιματιστικών της, έχει σταματήσει, καθώς οι πλειοδότες δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια τιμή με την ιαπωνική εταιρεία, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η άνοδος των μετοχών της Fujitsu General Ltd. έχει επιβαρύνει τις διαπραγματεύσεις για την πώληση του 42%, είπαν οι πηγές στο Bloomberg, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή το θέμα είναι ιδιωτικό.

Η μετοχή της Fujitsu General υποχώρησε έως και 10,3% στο Τόκιο, μετά τη δημοσίευση της εν λόγω είδησης. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ενδοημερήσια πτώση από τον Ιανουάριο του 2018. Ωστόσο, η μετοχή σημείωσε άνοδο 40% τους τελευταίους 12 μήνες, αποτιμώντας την εταιρεία σε περίπου 2,6 δισ. δολάρια και το μερίδιο σε περίπου 1,1 δισ. δολάρια. Η μετοχή της Fujitsu σημείωσε καθοδική πορεία 1,8% σήμερα (19/5).

Δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις και οι συζητήσεις θα μπορούσαν να επαναληφθούν ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με τις πηγές.Επιπλέον η Fujitsu θα μπορούσε να αναζητήσει, άλλους πιθανούς αγοραστές.

«Είναι αλήθεια ότι εξετάζουμε διάφορους τρόπους για να μεγιστοποιήσουμε την αξία ως ανεξάρτητη επιχείρηση, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί αυτή τη στιγμή», δήλωσε εκπρόσωπος της Fujitsu, αρνούμενος να σχολιάσει τις λεπτομέρειες. 

Η Fujitsu, η οποία στα χρόνια της ακμής της έφτιαχνε τα πάντα, από φορητούς υπολογιστές και υπερυπολογιστές μέχρι τσιπ, κινητά τηλέφωνα και οικιακές συσκευές, έχει σταματήσει να ασχολείται με μεγάλο μέρος της σειράς καταναλωτικών προϊόντων της, για να επικεντρωθεί σε συστήματα επικοινωνιών και τεχνολογίας πληροφοριών για επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία στοχεύει σε γρήγορη πώληση ολόκληρου του μεριδίου της, στη μονάδα κατασκευής κλιματιστικών, καθώς απορρίπτει τις μη βασικές δραστηριότητες.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Influencing, delivery και πωλήσεις: Σχεδόν οι μισοί νέοι έχουν και δεύτερη δουλειά 

Ιχθυοκαλλιέργειες: Ανησυχία με τα προβλήματα της Avramar

Societe General: Όχι επενδυτική βαθμίδα από Fitch στις 9 Ιουνίου – Εμπόδιο οι εκλογές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News